Nova zmaga v gosteh

5. krog. Državno prvenstvo v 2. Državni odbojkarski ligi vzhod; Svoley Vuzenica : SWATYCOMET Zreče 0:3 /17:25; 23:25; 13:25/

Ekipa Swatycomet Zreče: Kotnik Carmen(8); Goršek Neli (8); Vovk Nika (10), Podkrajšek Patricija (6), Žigon Ana (4); Pec Neža (9); Lajhar Daša; Jakob Janja; Hrustelj Tjaša; Skerbinek Eva (1); Slatinek Vesna; Vovk Maša; Škoflek Adela; Trener ekipe: Klokočovnik Boris, pom. Tr.: Bremec Mitja

Odbojkarice iz Zreč dosegle tretjo pomembno zmago v prvenstvu, kar jim zagotavlja boj za uvrstitev med prvih pet mest katere vodi v prihajajoči sezoni igranje v 1. B državni ligi.
Zreške odbojkarice so tekmo začele v krču, saj so domače imele pobudo in igrale suvereno, tako v napadu kot tudi obrambi, vse do prvega tehničnega odmora so si priigrale prednost 8:5, v nadaljevanju pa so se vendarle razigrale gostje in v sredini seta je bil set poravnan. Glavno razliko pa so naredile gostje z dobrim začetnim udarcem (servis) Žigon Ane katera je Zreške odbojkarice popeljala do vodstva 12:19, kar pa je bilo dovolj, da so gostje set uspešno zaključile v svojo korist.
Domačinke so še enkrat na začetku seta zaigrale zbrano in gostjam niso pustile igro katera jih je krasila v preteklih tekmah, kar je bil tudi odraz v rezultatu ob prvem tehničnem odmoru, kjer so domačinke vodile z 3:8, v nadaljevanju tekme pa so gostje začele igrati znova nekoliko bolj zbrano in so se z dobrim sprejemom in posledično temu pa sta se razigrali centri Podkrajšek – Vovk, kateri sta v tem obdobju dosegale točke in približali rezultat domačim. V drugem tehničnem odmoru sicer še vodijo, domačinke z minimalno prednostjo 16:14, v nadaljevanju pa jih gostje ujamejo pri rezultatu 19:19, v zaključku seta gostje sicer vodijo z 19:21, vendar so domačinkam še enkrat dovolile, da so izenačile pri rezultatu 22:22. V ključnih trenutkih ob zaključku seta pa so bile igralke iz Zreč vendarle bile bolj natančne pri začetnih udarcih in v igrišču in osvojile tudi drugi set.
V zadnjem setu pa so gostje iz Zreč vendarle prestavile v višjo prestavo in domačinke povsem nadigrale v vseh elementih igre in v sredini seta vodile že z 6:12, v nadaljevanju pa je na servis prišla Pec Neža, katera je z dobrim začetnim udarcem dosegla kar tri neposredne točke (as), potegnila za seboj še ostale igralke, domače so grešile v napadu, gostje iz Zreč pa povedle kar z 8:23, in zmagovalec je bil znan.
Zreške odbojkarice tako čaka že v soboto 18.11.2017 ob 19.00 uri v ŠD Zreče tekma proti ekipi iz Mozirja, katere pa prihajajo v tej sezoni z spremenjeno postavo. Ekipo so pred novo sezono do dobra spremenili, tako da nas čaka zanimiva in atraktivna tekma. Zato vabljeni v čim večjem številu na ogled tekme in glasno navijanje.

Vabilo in predstavitevSponzorji


Klaudija Gaber, odvetnica