Zrečanke odlične

6. krog. Državno prvenstvo v 2. Državni odbojkarski ligi vzhod; SWATYCOMET Zreče : MOZIRJE 3:0 /25:14; 25:14; 25:18/

Ekipa Swatycomet Zreče: Kotnik Carmen(9); Pec Neža (8) ; Goršek Neli (16); Vovk Nika (3), Podkrajšek Patricija (0), Žigon Ana (8); Lajhar Daša (0); Jakob Janja; Hrustelj Tjaša; Skerbinek Eva (5); Slatinek Vesna; Vovk Maša; Škoflek Adela; Petelinšek Veronika; Trener ekipe: Klokočovnik Boris, pom. Tr.: Bremec Mitja

Ekipa iz Mozirja, še naprej neuspešna proti odbojkaricam iz Zreč, katere so v svoj konto zapisale že sedmo zmago v medsebojnih srečanjih. To jih po polovici prvega dela prvenstva uvršča na visoko 3 mesto v državnem prvenstvu.
Na začetku tekme gostje sicer povedejo 3:4, kar pa je tudi zadnje vodstvo v setu, saj domačinke z začetnim udarcem (servisom) Žigon Ane, po kar treh doseženih asih domače popelje do visokega vodstva 14:4. Domače igrajo zbrano v vseh elementih igre, kar gostjam dela velike probleme. Enostavno ne najdejo proti orožja domačim, katere do konca seta ohranjajo visoko nivo igre in zanesljivo osvojijo set.
Tudi v nadaljevanju se ne spremeni ničesar. Domače tokrat enostavno gostjam ne dovolijo dihati, vse kar se odločijo speljati jim uspeva gostje začnejo grešiti tudi na servisu in razlika znova naraste do neverjetnih 19:8. Več kot jasno je da so domačinke razigrane, dosegajo točke iz vseh pozicij in tudi drugi set zanesljivo dobijo.
V tretjem setu pa so gostje vendarle pokazale malo več igre predvsem domačim niso dovolile, da bi si priigrale večjo prednost. V prvem tehničnem odmoru imajo gostje prednost 6:8, predvsem imajo domače igralke veliko težav na sprejemu servisa, v nadaljevanju sprejem nekoliko popravijo, bolj suverene pa so tudi v napadih, kateri praviloma končajo z doseženo točko. V drugem tehničnem odmoru vodijo domače z 16:13, na servisu je Vovk Nika, katera z dobrim začetnim udarcem, domače popelje do vodstva 19:13. Do konca seta dodajo točke še Goršek Neli in Kotnik Carmen, kar je dovolj, da domače osvojijo še tretji set in nove tri točke v boju za visoko uvrstitev na prvenstveni lestvici.
Zmaga na tekmi ni bila pod vprašajem niti trenutek, saj so domače tekmo suvereno dobile.
V naslednjem tednu že v petek 24.11.2017 v Slov. Gradcu čaka odbojkarice iz Zreč tekma, morda tudi prelomna v tem delu prvenstva, saj jim dober rezultat omogoča nekoliko lažje nadaljevanje pred zadnjimi tekmami in boju za visoko uvrstitev.

Vabilo in predstavitevSponzorji


Klaudija Gaber, odvetnica