Tudi tokrat zmaga

7. krog. Državno prvenstvo v 2. Državni odbojkarski ligi vzhod; KORVOLEY Sl. Gradec : SWATYCOMET Zreče 0:3 /16:25; 16:25; 16:25/

Ekipa Swatycomet Zreče: Kotnik Carmen(9); Goršek Neli (14); Vovk Nika (3), Žigon Ana (4); Pec Neža (8); Lajhar Daša; Jakob Janja; Hrustelj Tjaša; Skerbinek Eva (6); Slatinek Vesna; Vovk Maša; Škoflek Adela; Trener ekipe: Klokočovnik Boris, pom. Tr.: Bremec Mitja

Pred tekmo v Slov. Gradcu se je pričakovala težka tekma, domačinke pa žal niti v trenutku niso mogle nuditi odpor razigranim Zreškim odbojkaricam katere so slavile že peto prvenstveno zmago v državni ligi.
Domače odbojkarice so sicer pričele tekmo z servisom, žal pa je to bila edina možnost, da povedejo na tekmi, saj so gostje po dobrem sprejemu Pec-ove in zanesljivem udarcu Gorš-kove povedle na tekmi. Dobro so nadaljevale na servisu in v napadih redno zaključevale ter dosegale točke. Prednost gostij se je tako v nadaljevanju povečevala in pri rezultatu in vodstvu gostij 10:19, je bilo že jasno kdo bo zmagovalec prvega seta. Domačinke so sicer do konca dosegle še nekaj točk, vendar razlika je ostala nespremenjena do konca seta.
Tudi v nadaljevanju v drugem setu gledamo podobno igro, pri tem da so gostje iz Zreč igrale malo slabše v napadih močno pa so dvignile igro v obrambi, katera jim je znova prinesla v drugem tehničnem odmoru vodstvo 9:16. V nadaljevanju so gostje iz Zreč naredile nekaj napak na sprejemu servisa kateri ni bil idealen in to je omogočalo domačim da so rezultat nekoliko znižale. Pri rezultatu 13:16, pa je po napaki gostij prišla na servis Vovk-ova, katera je z dobrim servisom in pomočjo dobre igre obrambi in v napadu Kotnik-ove in Gorš-kove povedla gostje iz Zreč z 13:21 in set je znova brez večjih težav pripadel gostjam iz Zreč in s tem vodstvom v setih 0:2.
Ko je že kazalo po drugem setu, da so domačinke dotolčene, pa se je zgodil preobrat. Domače so z dobrim začetnim udarcem (servisom ) in uspešno obrambo, ter uspešnimi napadi svojo ekipo popeljale do vodstva 4:0, kar je bil znak za trenerja iz Zreč da vzame odmor in da navodila, ter jih umiri v igri. To je bil tudi povod daje bil sprejem idealen in v napadu je zaključila Pec-ova. Na servis je prišla Goršk-ova, katera je ekipo iz Zreč z dobrim začetnim udarcem in s uspešnimi udarci Pec-ove in Vovk-ove popeljala do vodstva 4:10, V nadaljevanju so se sicer ekipi menjali na servisu, tako da so Zreške odbojkarice držale varno razdaljo pred domačinkami. Dokončna pa so dotolkle igralke iz Zreč, domačinke ko je z štirimi zaporednimi servisi Žigon Ana popeljala ekipo iz Zreč do neulovljivega vodstva 12:20, tako da so igralke iz Zreč do konca odigrale mirno in z rutino prišle do željene zmage. Zelo dobro je na tekmi odigrala Jakob Janja (libero) katera nosi velik del zaslug za granitno obrambo v igrišču in dober sprejem, kar je ostalim omogočil uspešne napade. Vsekakor pa na koncu ne smemo pozabiti na naše zveste navijače, kateri so preglasili domače in so nam v tej sezoni velika podpora in imajo tudi dosti zaslug da nas ponesejo k zmagam.
V soboto ob 19.00 uri v ŠD Zreče prihaja ekipa iz Celja, katera je doživela tudi kar nekaj sprememb pred začetkom sezone. Ne gre jim najbolje, saj so osvojile v sedmih krogih le 4 točke, vendar jih ni za podcenjevati. Preteklo sezono so nas gladko premagali v Zrečah v vsega 60 minut. Tako da se nam obeta znova lepa tekma v ŠD Zreče, kamor ste vabljeni v čim večjem številu.
V nedeljo pa nas čaka še eno dejanje,saj prvenstvo nadaljujejo Kadetinje I. z turnirjem v Zrečah, kjer pa jih čaka ekipa iz Šempeter-II in Braslovče, katere so trenutno vodilne v skupini. Dve zmagi pa bi odbojkarice iz Zreč popeljali že v boj za naslov državnega prvaka, saj bi imele 4 zmage v skupini, in bi zadnji turnir v Šempetru bil še samo formalnost.
10.00 SWATYCOMET : SIP Šempeter II.
11.00 SIP Šempeter II. : BRASLOVČE
12.00 Braslovče : SWATYCOMET Zreče

Vabilo in predstavitevSponzorji


Klaudija Gaber, odvetnica