Padle Braslovče

9. krog. Državno prvenstvo v 2. Državni odbojkarski ligi vzhod; BRASLOVČE: SWATYCOMET Zreče 1:3 /33.31; 16:25; 17:25; 29:31/

Ekipa Swatycomet Zreče: Kotnik Carmen(21); Goršek Neli (19); Vovk Nika (5), Žigon Ana (8); Pec Neža (12); Podkrajšek Patricija (5); Lajhar Daša; Jakob Janja; Hrustelj Tjaša; Skerbinek Eva (1); Slatinek Vesna; Vovk Maša; Škoflek Adela; Trener ekipe: Klokočovnik Boris, pom. Tr.: Bremec Mitja

Odbojkarice Swatycomet Zreče že do sedme zmage v prvenstvu, v pretekli sezoni so jih dosegle v celi sezoni le šest.
Nasprotnika se v tej sezoni že dobro poznata, saj sta odigrali kar nekaj trening tekem med seboj. Igralke iz Braslovč pa so v tem času ogromno pridobile in dobro igrajo v prvenstvu, zato je že začetek tekme pokazal da bo to dolg večer zanimive tekme. Tudi začetek tekme je dokaj izenačen, sicer imajo domače ob prvem tehničnem odmoru minimalno prednost, tudi v nadaljevanju pa je rahla pobuda na strani domačih, katere so uspešne predvsem z servisom, gostje iz Zreč pa imajo težave predvsem pri sprejemu servisa, prav tako pa v tem delu tekme največ točk dosegajo preko Goršek Neli, medtem ko ostale ne najdejo načina za dosego točk saj so domačinke dokaj uspešne z blokom. Po drugem tehničnem odmoru pa se gostje iz Zreč vendarle z dvema uspešnima napadoma preko centrov priigrajo v zaključek prednost 18:21, toda domače se ne predajo rezultat v zaključku izenačijo na 22:22, priigrajo prednost 24:23 imajo zaključno žogo toda gostje se obranijo in v zaključku seta se ekipi menjajo v vodstvu, domače imajo tri zaključne žoge, gostje so v prednosti kar petkrat, toda set na koncu dobijo domače in tako povedejo z 1:0 v setih.
V drugem setu pa gostje iz Zreč odigrajo tako kot jih igra krasi skozi celotno sezono. Slab sprejem iz prvega seta je pozabljen, zanesljiv in nevaren servis pride do izraza Domače so v tem setu nazadnje skupaj pri rezultatu 2:2, nato pa Podkrajškova z začetnim udarcem gostje iz Zreč popelje do vodstva 2:10. Pri drugem tehničnem odmoru gostje iz Zreč z uspešnimi napadi Kotnik-ove in Gorš-kove vodijo že 6:16. Toda domače se še enkrat poberejo in rezultat tudi s pomočjo napak gostij znižajo rezultat na 12:18, vendar odmor na zahtevo trenerja iz Zreč je dovolj da prekine serijo domačih in napotki za igro so dovolj, da gostje iz Zreč pripeljejo set do konca in izid izenačijo.
Tretji set je podoben drugem, le da si gostje iz Zreč ne priigrajo velike prednosti, so pa zelo uspešne v napadih, kjer kar zaporedoma točke dosega Kotni-kova, končno je zaigrala tudi Pec-ova katere v prvih dveh setih ni bilo videti, boljši je sprejem in gostje v sredini seta vodijo z 8:12, domače se v drugem delu nekoliko približajo, vendar kaj več jim ne uspe in gostje zanesljivo povedejo v setih z 1:2.
Zadnji četrti set domače grešijo na servisu, medtem ko gostje v napadih in ekipi se skozi celoten set menjajo v vodstvu. Tako izenačen set zelo redko vidimo, saj na prvem tehničnem odmoru vodijo minimalno domače z 8:7, pri drugem tehničnem odmoru vodijo gostje z 15:16. V nadaljevanju gostje iz Zreč povedejo sicer z 16:20, vendar jih domače po napakah v napadih gostij znova ujamejo na 21:21 in sledi znova podaljšan set in boj za vsako žogo. Gostje iz Zreč v zaključku set vodijo z 22:24, vendar domače znova izenačijo in nato imajo igralke iz Zreč še dve zaključni žogi toda domače se izvlečejo povedejo z 29:28, toda ne izkoristijo set žogo, na drugi strani pa gostje tokrat izkoristijo podarjeno in se veselijo sedme zmage v prvenstvu. Trenutno se odbojkarice iz Zreč nahajajo na tretjem mestu prvenstvene lestvice in prav zadnja dva kroga bosta odločilna ali jim bo uspelo ostati pod vrhom prvenstvene lestvice. Že v soboto 16.12.2017 ob 19.00 uri pa prihaja v Zreče novinec v 2. DOL vzhod KLS Ljubno, katere pa igrajo v prvenstvu uspešno, predvsem na izkušnjah starejših igralk. Tako da se nam obeta dobra in dokaj izenačena tekma.

V nedeljo so zadnji turnir odigrale tudi starejše deklice, katerim pa v tej sezoni ne gre tako kot v zadnjih sezonah in bodo nadaljevale tekmovanje v drugem kakovostnem razredu.
Rezultati:
SWATYCOMET Zreče : Formis I. 0:2
BENEDIKT : SWATYCOMET Zreče 0:2

Vabilo in predstavitevSponzorji


Klaudija Gaber, odvetnica