Zmaga v Ljubnem

10. krog. Državno prvenstvo v 2. Državni odbojkarski ligi vzhod; SWATYCOMET Zreče : KLS LJUBNO 3:1 /25:20; 23:25; 25:16; 25:14/

Ekipa Swatycomet Zreče: Kotnik Carmen(14); Pec Neža (12) ; Goršek Neli (13); Vovk Nika (7), Podkrajšek Patricija (1), Žigon Ana (4); Lajhar Daša (0); Jakob Janja; Hrustelj Tjaša; Skerbinek Eva (3); Slatinek Vesna; Vovk Maša; Škoflek Adela; Petelinšek Veronika; Trener ekipe: Klokočovnik Boris, pom. Tr.: Bremec Mitja

Odbojkarice iz Zreč nadalujejo z zmagami in so še naprej na visokem tretjem mestu v državnem prvenstvu.
Novinke v ligi so že v prvem setu pokazale, da tudi danes ne bodo premagljive na lahek način. Še več že v prvem setu so skozi celoten del tekme dokazovale da so enakovredne domačim odbojkaricam in pokazale v ŠD Zreče na igrišču največ od vseh gostujočih ekip, saj so domače imele kar veliko dela z njimi skozi celotna dva seta.
V prvem setu gledamo izenačujočo igro. Domače imajo sicer skozi celoten del minimalno prednost, žal pa jim velike težave dela sprejem in napad, kjer je v začetku tekme v napadih uspešna le Gorško-va. Domače gredo sicer na tehnični odmor z minimalno razliko, vendar se tudi v nadaljevanju nikakor ne morejo otresti premoči gostij v napadu, katere uspešno realizirajo napade predvsem preko neustavljive Remic Katje, katere domače igralke nikakor ne morejo ustaviti. Gostje so tudi suverene na servisu, v napadih skoraj ne grešijo vse do zadnje tretjine seta, ko si domače priigrajo, predvsem z dobrim servisom in dobrim napadom prednost 20:16, kar je dovolj da set zaključijo v svojo korist in povedejo na tekmi v setih.
Tudi v nadaljevanju tekme v drugem setu podobna slika, gostje so enostavno v napadu skoraj neustavljive, saj z močnim udarcem domače prisilijo v igro v obrambi, v napadu pa so še vedno neuspešne. Zato gostje v prvem tehničnem odmoru še 6:8, vendar domače vendarle uspejo rezultat izenačiti na 9:9, toda napake na sprejemu, gostjam znova omogočijo, da v zadnji tretjini seta vodijo z 16:19, toda domače še enkrat z dobrim začetnim udarcem Kotni-kove in zbrano igro rezultat obrnejo v svojo korist in povedejo z 22:20, tudi to pa ni dovolj za razigrane gostje katere so v zaključku bolj zbrane in rezultat obrnejo v svojo korist in v setih izenačijo.
Začetek seta znova dokaj enakovreden. Ekipi se izmenjujeta v vodstvu vse do rezultata 11:11, ko je rezultat nazadnje izenačen. Nato pa znova danes izredno uspešna na začetnih udarcih Vovk-ova domačo ekipo popelje do 17:12. V tem delu tekme izredno razigrane napadalke iz Zreč katere uspešno obranijo vse napade gostij, same pa uspešno zaključijo preko vse bolj razigranih Kotnik-ove in Pec-ove. Zaključek seta tud v znamenju najmlajše v članski ekipi proste igralke Škoflek Adele, katera je preteklo leto igrala še pri mini odbojki, na tej tekmi pa dokazala da imajo v Zrečah novo mlado uspešno igralko na sprejemu oz. na mestu libera. Set so domače prepričljivo dobile, kar je bil tudi povod v naslednji set.
Začetek izenačen , gostje še vedno zelo uspešne pri izvajanju začetnega udarca, domače igrajo dobro na sprejemu in uspešne so v napadih. Kljub temu da gostje vodijo v prvem tehničnem odmoru še z 7:8, v nadaljevanju pa domače dobivajo prevlado v vseh elementih igre, kar je tudi vodstvo pri drugem tehničnem odmoru z 16:12. Odločilno prednost pa je naredila Skerbinek Eva na začetnem udarcu (servisu), kjer je domače igralke popeljala ob podpori uspešnih napadih in uspešni igri v polju do 20:13, kar je že pomenilo kdo bo današnji zmagovalec tekme .
Odbojkarice iz Zreč se znova veselijo zmage, prav zadnja tekma prvega dela prvenstva v soboto v LJUTOMERJU odloča kdo bo na koncu zasedel 3 mesto v prvenstvu. Vabimo vas, na tekmo v soboto 23.12.2017 z posebnim avtobusom ob 16.15 uri iz AP izpre ŠD Zreče.
V nedeljo so zaključile tekmovanje tudi kadetinje. Druga ekipa kadetinj je v svoji skupini zaključila na zadnjem mestu in se bo borila v B ligi, kjer si bodo nabirale izkušnje v državnem prvenstvu. Prva ekipa pa je zabeležila dve zanesljiv zmagi in se uvrstila v A ligo, kjer jih čakajo ekipe BRASLOVČE; SWATYCOMET Zreće I.; Kajuh Šoštanj; Formis I.; SIP Šempeter in Ljubljana Voely.
1 Swatycomet Zreče I 10 5 1 10 2 5,000 295 133 2,218
2 Braslovče 10 5 1 10 2 5,000 291 146 1,993
3 Prebold 4 2 4 4 9 0,444 166 277 0,599
4 SIP Šempeter II 0 0 6 1 12 0,083 118 314 0,376

Vabilo in predstavitevSponzorji


Klaudija Gaber, odvetnica