Poraz v Mariboru

12. krog. Državno prvenstvo v 2. Državni odbojkarski ligi vzhod; SWATYCOMET Zreče : Nova KBM II. 1:3 /21:25; 23:25; 25:10; 21:25/

Ekipa Swatycomet Zreče: Kotnik Carmen(11); Pec Neža (7) ; Goršek Neli (15); Vovk Nika (9), Podkrajšek Patricija (4), Žigon Ana (4); Lajhar Daša Jakob Janja; Hrustelj Tjaša; Skerbinek Eva; Slatinek Vesna; Podkrajšek Doroteja; Iršič Ajša; Škoflek Adela; Trener ekipe: Klokočovnik Boris, pom. Tr.: Bremec Mitja

Odbojkarice iz Zreč do tretjega poraza v prvenstvu. Na domačem parketu ob glasni podpori iz tribun, jim ni uspelo ustaviti do danes še neporaženo ekipo v prvenstvu Nova KBM II.
Začetek tekme je nakazal, premoč igralk iz Maribora, saj so slednje povedle z 0:4, tudi nadaljevanje seta pa je pripadlo gostjam iz Maribora, katere so ob prvem tehničnem odmoru vodile z 3:8. Domače nikakor niso mogle ustaviti razigranih gostij, katere so dosegale točke iz vseh pozicij. Domačim pa ni uspevalo nič, slab sprejem posledično na pol izdelan napad na mreži kar so gostje zanesljivo izkoristile. Z dobrim začetnim udarcem Pec-ove so domačinke vendarle ob drugem tehničnem odmoru rezultat znižale na vodstvo gostij 13:16 tudi do zaključka zadnjega dela so gostje iz Maribora zanesljivo vodile. Ob začetnem udarcu Lajhar-jeve katera je zamenjala Kotnik-ovo slednja je z štirimi uspešnimi servisi in dobro igro na mreži Pec – Goršek, poskrbela da so domače izenačile. Ko je bilo najbolj potrebno ohraniti mirno kri pa je servis poslala izven igrišča. Tako so nasprotnice dobile priložnost v zaključku seta da povedejo in to tudi izkoristile.
Tudi drugi set so domače začele še slabše kot prvega, saj so gostje ob prvem tehničnem odmoru vodile z 0:8, nadaljevale v močnem tempu in prednost povečale do neverjetnih 4:13. Vse je kazalo da bodo tokrat domače povsem nadigrane, saj se razmerje moči ni ustavilo, ko so gostje že vodile z 13:19, pa so prišle prave minute tudi za domače. Na začetni udarec (servis je prišla ) Žigon Ana, katera je naredila serijo z servisom , v pomoč ji je bila tudi dobra obrambna igra v polju in uspešno zaključeni napadi Goršk-ove in številne napake nasprotnic in rezultata je bil znižan na 17:19. Tudi v zaključku gledamo novo izenačenje na 23:23, toda gostje so znova set dobile tokrat predvsem na račun izkušenj.
V tretjem setu gledamo popolni preobrat na tekmi, saj domače zaigrajo zbrano na servisu, dobro igrajo v igrišču in v obrambi, kar jim ob dobrem začetnem udarcu pomaga, da gledamo do prvega tehničnega odmora izenačeno igro 8:6. V nadaljevanju pa se razigrajo napadalke Pec-ova in Goršek , dobro igra tudi prosta igralka Jakob v obrambi, zanesljiv servis Kotnik-ove in rezultat je pri drugem tehničnem odmoru 16:7, svoje v zaključku doda še Pec-ova z dobrim servisom in set zanesljivo dobijo domače, ter rezultat znižajo na 1 :2.
Četrti set pa znova preobrat v igri, gostje znova zaigrajo tako kot so danes igrale prva dva seta in v prvem tehničnem odmoru vodijo 3:8. Tudi odmori pri domači ekipi ne pomagajo, gostje igrajo svojo igro in v sredini igre vodijo že 3:12. Povsem jasno je da domače, z tako slabim sprejemom servisa in slabo igro danes proti razigranim bankirkam ne morejo doseči ugodnega rezultata pred nadaljevanjem prvenstva. Znova pa so gostje v zaključku seta še enkrat popustile in domače so se jim približale na 17:19, vendar tokrat ni bilo več moči da bi jim uspel preobrat in gostje so na koncu zasluženo veselile zmage. Za domače pa prihajajo naslednje štiri tekme, katere pa bi lahko že dale odločilno prednost pred zaključkom prvenstva in utrditev na visokem tretjem mestu, ter dale velike možnosti uvrstitev v 1. B ligo.
Naslednji krog čaka odbojkarice iz Zreč težko gostovanje pri BENEDIKTU, katere pa so se med zimskim prestopnim rokom okrepile z novim trenerjem in igralskim kadrom. Kljub temu da so trenutno na dnu prvenstvene lestvice, pa bodo za odbojkarice iz Zreč na tej tekmi težak zalogaj.
V nedeljo pa čaka start tekmovanja v boju za naslov državnega prvaka tudi kadetinje, katere potujejo na turnir v Šempeter, kjer jih čakajo že kar na začetku težke tekme proti Šempetru, katere imajo v svojih vrstah kar 3 kadetske reprez. in ekipo Braslovč katere so bile v svoji skupini druge z enakim številom točk kot Zrečanke. Ti dve tekmi bodo že dali delni rezultat kaj lahko pričakujemo v tem tekmovanju.

Vabilo in predstavitevSponzorji


Klaudija Gaber, odvetnica