Zrečanke uspešne

13. krog. Državno prvenstvo v 2. Državni odbojkarski ligi vzhod; BENEDIKT : SWATYCOMET Zreče 1:3 /12:25; 26:24; 25:16; 25:13/

Ekipa Swatycomet Zreče: Kotnik Carmen(15); Pec Neža (5) ; Goršek Neli (11); Vovk Nika (11), Podkrajšek Patricija (1), Žigon Ana (12);Škerl – Rifelj Tjaša(5); Lajhar Daša; Podkrajšek Doroteja; Jakob Janja; Skerbinek Eva(1); Slatinek Vesna; Škoflek Adela; Trener ekipe: Klokočovnik Boris, pom. Tr.: Bremec Mitja

Odbojkarice Zreč do nove zmage v prvenstvu proti ekipi Benedikta. Kljub temu da se je ekipa Benedikta okrepila, pa jim velikega presenečenja ni uspelo pripraviti, saj so odbojkarice iz Zreč dokaj prepričljivo zabeležile deseto zmago v prvenstvu in so na tretjem mestu še povečale prednost pred zasledovalci.
Začetek seta je v znamenju gostij iz Zreč, saj le te na začetku povedejo z 0:4. Tudi nadaljevanje je v znamenju gostij iz Zreč katere vodijo ob prvem tehničnem odmoru z 1:8. V nadaljevanju se razlika viša, uspešen začetni udarec Vovk-ove in zbrana igra na mreži pa gostjam omogoči vodstvo z 8:18 in zmagovalec seta je znan, saj domačim ni uspelo do konca seta doseči več kot 12 točk.
Drugi set pa je prinesel preobrat, saj imajo skozi celoten set pobudo domače. Domačim igralkam ni preostalo drugega, kot da z močnim začetnim udarcem poizkusijo presenetiti gostje iz Zreč. Pričnejo se težave na sprejemu, popusti zbranost in domače imajo sicer minimalno prednost tako na prvem tehničnem odmoru, kot drugem in set je dokaj izenačen. Vodijo namreč z dvema točkama prednosti, tudi v nadaljevanju ni sprememb . Pri gostjah uspešno dosega točke Kotnik-ova in Gorško-va, katere sta najbolj zaslužni da je rezultat ob zaključku poravnan na23:23, toda v zaključku napaka na sprejemu in nato še v napadu in domače osvojijo niz in izenačijo rezultat.
Tretji set je dokaj izenačen, saj si gostje iz Zreč do prvega tehničnega odmora priigrajo minimalno vodstvo z 7:8. Ob drugem tehničnem odmoru gostje iz Zreč vodijo že z 12:16. Gostje iz Zreč vse bolj zanesljivo sprejemajo, uspešne so v napadih, dobra obrambna igra pa je vzrok da se je razigrala tudi Vovk-ova. In Podkrajškova. Trener Zrečank pa je preizkusil tudi novo igralko na sprejemu Škerl-Rifelj Tjašo, katera se je na koncu veselila petih doseženih točk. Gostje iz zreč pa so tudi zansljivo dosegle zmago v tretjem setu in povedle z 1:2 v setih.
V zadnjem četrtem setu pa so gostje iz Zreč igrale še bolj prepričljivo in ob prvem tehničnem odmoru so vodile z 3:8, v nadaljevanju pa so domačinke grešile v napadu in na servisu, gostje pa z prepričljivo igro rezultat samo višale in ko so ob drugem odmoru na zahtevo domačih vodile že neulovljivih 9:20 je bilo jasno kdo bo današnji zmagovalec tekme.
Odbojkarice Zreč pa čaka v soboto nova težka preizkušnja, saj bodo v svoji dvorani gostile ekipo iz Prevalj, katere se skupaj z Zrečankami borijo za vrh prvenstvene lestvice in vstop v 1. B dražvno ligo.
Tekma bo v soboto 03.02.2018 ob 19.00 uri v ŠD Zreče. Vabljeni v čim večjem številu na ogled tekme v soboto 03.02.2018 ob 19.00 uri v ŠD Zreče, kjer se bosta srečali ekipi iz Zreč in Prevalj.
Pričeli so se tudi boji za naslov prvaka v kadetski konkurenci, kjer bodo veliko vlogo igrale tudi kadetinje iz Zreč, saj so bile v svoji skupini prve in se bodo tako pomerile z še petimi ekipami za zmago v skupini ali drugo mesto in uvrstitev v polfinale državnega prvenstva.
Na prvem od petih turnirjev se vračajo z polovičnim izkupičkom.
SIP Šempeter : SWATYCOMET Zreče 2:1
SWATYCOMET Zreče : Kajuh Šoštanj 2:0
Prvenstvo se nadaljuje 11.02.2018 z turnirjem v Braslovčah.

Vabilo in predstavitevSponzorji


Klaudija Gaber, odvetnica