Zmaga proti Prevaljam

14. krog. Državno prvenstvo v 2. Državni odbojkarski ligi vzhod; SWATYCOMET Zreče : PREVALJE 3:1 /25:12; 19:25; 25:14; 25:12/

Ekipa Swatycomet Zreče: Kotnik Carmen(11); Pec Neža (3) ; Goršek Neli (8); Vovk Nika (11), Podkrajšek Patricija (17), Žigon Ana (4);Škerl – Rifelj Tjaša(4); Lajhar Daša; Podkrajšek Doroteja; Jakob Janja; Skerbinek Eva; Slatinek Vesna; Škoflek Adela; Trener ekipe: Klokočovnik Boris, pom. Tr.: Bremec Mitja

V 14 krogu 2. DOL – vzhod za ženske so odbojkarice Zreč gostile ekipo PREVALJ in v derbiju kroga slavile z rezultatom 3:1.
Zrečanke v postavi; C. Kotnik; N. Pec; N. Vovk; N. Goršek, A. Žigon; P. Podkrajšek; J. Jakob na mestu proste igralke, so v uvodu prvega niza 3:0 in 5:2, vendar so igralke iz Prevalj, ob prvem tehničnem odmoru zaostajale le za točko. Odbojkarice iz Zreč pa so po tehničnem odmoru z dobrim servisom Podkrajškove in dobro zbrano igro v polju, ter zanesljivimi zaključki na mreži povečale prednost na 13:7. Ob drugem tehničnem odmoru so se gostje še približale na 16:12, nato pa je na servis prišla Vovk-ova in servirala z dobrim začetnim udarcem kar do konca seta, dosegla pa je kar 4 ase neposredne točke, v napadih pa se je razigrala Podkrajšk-ova in Kotnik-ova in set so osvojile domače in povedle z 1:0.
Po dokaj prepričljivi zmagi Zrečank, je drugi set pripadel igralkam iz Prevalj. Te so v začetku niza povedle z 1:5, zanesljivo vodile v tehničnem odmoru z 3:8, v nadaljevanju pa so domače igralke uničevale z dobrim servisom, domačim pa ni uspelo sprejeti natančne žoge pa tudi napadi so bili preslabi, kjer so gostje preko Bukov-čeve zaključile napade. Tudi dva odmora domačega trenerja Klokočovnika nista pomagala in gostje so povedle z 5:15, saj Pec-ova nikakor ni uspela zaključiti napada preko visokega bloka gostij. Preobrat pa je sledil pri uspešnem sprejemu Jakob-ove (proste igralke) in zaključen napad Vovk-ove v napadu. Domače so z dobrim servisom Kotni-kove in uspešnimi napadi prebujene Gorš-kove znižale visoko vodstvo na 11:16 ob drugem tehničnem odmoru. Kljub temu, da so vložile ogromno truda igrale dobro v igrišču, pa so gostje z dobrim blokom bile preprečljivejše in v zaključku seta boljše in set zasluženo dobile in rezultat izenačile.
Tretji set v znamenju domačih, kljub temu da so gostje povedle z 0:1, pa so domače z servisom Kotnik-ove in dobro igro na mreži Vovk – Rifelj – Goršek povečale vodstvo domačih na 1:9. Gostjam je uspelo prekiniti serijo servisov domačih, so pa preveč grešile v napadih, tudi številne menjave ob premoči domačih niso pomagale in ob drugem tehničnem odmoru, so domače vodile že z 6:16, Do konca seta pa so se ekipe izmenjevale na servisu in domače so set zanesljivo dobile, ter povedle z 2:1 v setih.
Četrti set na začetku znova v znamenju gostij katere so na začetku povedle z 1:5, toda domače so znova zaigrale zbrano do prvega tehničnega odmora že povedle z 8:7, v nadaljevanju pa je Podkrajšk-ova z servisom domače popeljala do visokega vodstva z 16:7. Gostjam tudi odmori in številne menjave niso pomagale, kajti domače so igrale nepopustljivo tako v obrambi kot v napadih in rezultat se je višal, saj gostjam do konca seta ni uspelo doseči več kot 5 točk in zmaga je zanesljivo ostala v Zrečah. Pri domačih je potrebno pohvaliti, predvsem dober sprejem in obrambo Jakob-ove, katera je omogočila Žigon-ovi da je organizirala napade preko centra kateri sta postavili svojevrstni rekord saj sta dosegli kar 28 točk. (najboljši na tekmi Podkrajšek Patricija 17 točk in Vovk Nika 11 točk.)
V soboto vabimo, da se navijači pridružijo na avtobusu z odhodom ob 15.15 uri v Ptuj, kjer se bodo odbojkarice iz Zreč pomerile ob 17.30 uri proti vodilni ekipi GSV Ptuj in poizkušale pripraviti presenečenje prvenstva.
Vesele novice pa prinašajo igralke mlajših selekcij mini odbojka, katere so na turnirju v Prevaljah pripravile presenečenje v dveh tekmah premagale obe ekipi Prevalje I. in Prevalje II. in se uvrstile med 16 najboljših ekip v Sloveniji.
Čebelice Zreče : Prevalje I. 2:1
Preavalje II. ; Čebelice Zreče 0:3
Čebelice Zreče : Formis Hoče 0:3
Končno so se torej uvrstile na drugo mesto in nadaljujejo tekmovanje za naslov državnega prvaka.
Nadaljevale pa so z turnirjem tudi starejše deklice v Sl. Bistrici in se domov vračajo z dvema zmagama
SWATYCOMET Zreče : Bistrica 2:0
Zoja Lenart : SWATYCOMET Zreče 0:2

Vabilo in predstavitevSponzorji


Klaudija Gaber, odvetnica