Zmaga proti vodilni ekipi

15. krog. Državno prvenstvo v 2. Državni odbojkarski ligi vzhod; GSV Ptuj : SWATYCOMET Zreče 0:3 /17:25; 19:25; 23:25 /

Ekipa Swatycomet Zreče: Kotnik Carmen(9); Pec Neža (10) ; Goršek Neli (15); Vovk Nika (3), Podkrajšek Patricija (1), Žigon Ana (3);Škerl – Rifelj Tjaša; Lajhar Daša; Hrustelj Tjaša; Jakob Janja; Skerbinek Eva; Iršoč Ajša; Slatinek Vesna; Škoflek Adela; Trener ekipe: Klokočovnik Boris, pom. Tr.: Bremec Mitja

V 15 krogu 2. DOL – vzhod za ženske so Zreške iskrice (naziv dobile po glasnih navijačih) izpisale zgodbo kako premagati vodilno ekipo prvenstva v dvorani v Ptuju.
Prvi set sta ekipi začeli dokaj izenačeno in obetala se je dobra predstava. V prvem tehničnem odmoru vodijo minimalno igralke iz Zreč z 7:8, tudi nadaljevanje je v znaku igralk iz Zreč katere igrajo zelo dobro v polju, dobre obrambe in uspešni danes neustavljivi napadi Gorš-kove pa gostje iz Zreč povečujejo prednosti. Pri drugem tehničnem odmoru gostje iz Zreč vodijo že z 13:16, Kotnik-ova, pa tudi z dobrim začetnim udarcem (servisom) ne popušča in prednost Zreških odbojkaric se poveča na 13:19. Do konca seta se ekipi izmenjujeta na servisu, gostje pa povedejo v setih.
Drugi set se začne še bolj ognjevito, saj domače spoznajo, da bodo na današnji tekmi morale vložiti več moči in igrati bolje če bodo želele ostati neporažene in zasedati prvo mesto na prvenstveni lestvici. To je na začetku seta tudi jasno saj domačinke povedejo z 6:3, to pa je tudi alarm za Zreškega trenerja Klokočovnika, kateri v odmoru poda informacije svojim varovankam in rezultat je ob prvem tehničnem odmoru že bolj izenačen, saj domačinke vodijo le še 8:7, v nadaljevanju pa gostje iz Zreč znova stopnjujejo igro, vse bolj postajajo suverene v igrišču, kjer kraljuje prosta igralka Jakob-ova, uspešni napadi Pec-ove in Gorško-ve pa rezultat obrnejo v korist gostij katere povedejo 16:21. Domače še sicer dosežejo nekaj točk, vendar gostje tudi ta set dobijo prepričljivo in vodijo že z 0:2 v setih.
Tretji set bolje začnejo gostje iz Zreč katere povedejo z 0:4, toda domače sicer dosežejo nekaj točk, vendar gostje ob tehničnem odmoru vodijo z 4:8. Številne napake domačih na sprejemu, slabem servisu in dobri obrambi gostij je ob drugem tehničnem odmoru vodstvo gostij iz Zreč že 9:16. Toda domače se še enkrat vrnejo v igro. To pa jim omogočijo prav krizne minute gostij, katere imajo slab sprejm servisa domačink in nikakor ne zaključijo preko visokega bloka domačink, prav tako pa tudi kar nekaj spornih odločitev sodnika domače vrne v igro, saj domačinke povedejo z 18:17. Obeta se nam pravi zaključek seta poln preobratov, saj domačinke nazadnje vodijo 23:22. Napaka domačih igralk na servisu, pa pripelje do izenačenja. To priložnost pa na današnji tekmi ne izpustijo več iz rok gostje, ki ob koncu seta ob dobrem servisu Žigon-ove, katera doseže ob koncu tekme celo as na servisu najboljši domači (prosti igralki). V dvorani zavlada neverjetno veselje gostujočih navijačev iz Zreč, katere tudi sodnik na tekmi ne more ustaviti, da se poveselijo z svojimi igralkami na igrišču. Tekma je končana, izid znan, domače katere so bile na vrhu večji del prvenstva pa se za nekaj časa poslavljajo z vodilnega mesta in jih čaka še težak del do konca prvenstva, če želijo v elitno 1 . A ligo.
Zreške odbojkarice pa čaka že v soboto v ŠD Zreče ob 19.00 uri že nova preizkušnja, ko se bodo srečale z ekipo S-voley Vuzenice. Zmaga v Zrečah, pa bi domačim igralkam že odprla na široko vrata, vstop v 1. B državno ligo v prihodnji sezoni. Vabljeni na tekmo v čim večjem številu, da podprete domače igralke na tekmi.
Državno prvenstvo so nadaljevale tudi kadetinje, katere se vračajo iz turnirja v Braslovčah z polovičnim uspehom, saj so v neposrednem boju za polfinalni obračun izgubile proti domačim igralkam in imajo do konca tekmovanja težko delo, saj morajo do konca tekmovanja praktično zmagati vse tekme.
Braslovče : SWATYCOMET Zreče 2:0
SWATYCOMET Zreče : Voley Ljubljana 2:0.

Vabilo in predstavitevSponzorji


Klaudija Gaber, odvetnica