Znova zmaga Zrečank

16. krog. Državno prvenstvo v 2. Državni odbojkarski ligi vzhod; SWATYCOMET Zreče ; S-voley Vuzenica 3:0 /25:10; 25:15;25:19/

Ekipa Swatycomet Zreče: Kotnik Carmen(8); Pec Neža (9) ; Goršek Neli (13); Vovk Nika (2), Podkrajšek Patricija (3), Žigon Ana (2);Škerl – Rifelj Tjaša (3); Lajhar Daša (1); Hrustelj Tjaša; Jakob Janja; Skerbinek Eva; Iršič Ajša; Slatinek Vesna; Škoflek Adela; Trener ekipe: Klokočovnik Boris, pom. Tr.: Bremec Mitja

Odbojkarice Zreč v domači dvorani do 13 zmage v prvenstvu, brez večjih težav. Odbojkarice iz Vuzenice niso mogle nuditi dostojni odpor proti domačim odbojkaricam.
Zreške odbojkarice v postavi C. Kotnik, N. Goršek, N. Pec, N. Vovk, A. Žigon, P. Podkrajšek in J. Jakob na mestu proste igralke so bile v uvodu prvega niza, do rezultata 5:5 enakovredne varovankam Krenker-ja, nato pa so domače na servis Vovk-ove in dobro igro tako v obrambi kot napadih povedle z 14:6. Gostje niso prišle k sebi niti v tehničnem odmoru in domačinke so že vodile neulovljivih 22:9 in znan je bil dobitnik oz. zmagovalec prvega seta. Znova je bila na igrišču razigrana Gorš-kova katera je dosegla točke iz vseh pozicij, v bloku je bila neustavljiva, zato je bil tudi prvi set dobljen za domače odbojkarice po vsega 16 minutah.
Tudi v drugem setu domače ne popuščajo. V tem setu se je razigrala še Pec-ova in pri prvem tehničnem odmoru so domače že vodile z 8:6, v nadaljevanju pa po številnih napakah gostujoče ekipe in dodanih točkah Kotnik-ove vodile z 16:11. Na današnji tekmi je vse delovalo in gostje tudi v enem elementu niso prevladale na igrišču . Sigurni servis, dobra igra v obrambi Jakbo-ve in ko dodajo še centri je bil zmagovalec drugega seta znan.
V začetku tretjega seta domače naredijo nekaj napak, tako da gostje nazadnje vodijo ob prvem tehničnem odmoru z 6:8, v nadaljevanju pa znova napake gostij v napadu in domačinke hitro obrnejo igro v svojo korist in v nadaljevanju na servis Gorško-ve povedejo z 19:9 in zmagovalec je znan. Številne menjave v ekipi domačih in priložnost da se dokažejo še ostale igralke ekipe, katere dobijo malo priložnosti. Kotnik-ovo je zamenjala Lajhar-jeva, katere je v enem izmed napadov dosegla tudi točko, prav tako je uspešno zamenjala Podkrajškovo – mlada Iršič-eva in dokazala da bo za nasprotnike kar trd oreh v bloku. Tudi Žigon-ovo je zamenjala druga podajalka Hrustelj Tjaša in dobro odigrala do konca seta. Skozi celoten set pa je odigrala Rifelj-Škerl Tjaša, katera je samo v enem setu dosegla 3 točke in dobro igrala v obrambi. Gostje so se sicer približale vendar poteka igre niso mogle spremeniti in zmaga je ostala v Zrečah.
V sobot pa čaka odbojkarice iz Zreč že prelomna tekma v gosteh v Mozirju. Namreč tradicija je na strani Zrečank, katere še gostjami iz Mozirja še niso izgubile. Igralke iz Mozirja pa so se dodatno okrepile saj želijo v 1. B ligo, Zreškim odbojkaricam pa bi zmaga že prinesla uvrstitev v 1. B ligo, kar 5 krogov pred koncem prvenstva. Tekma se bo odigrala v soboto 24.02.2018 ob 19.00 uri v ŠD Mozirje.

Vabilo in predstavitevSponzorji


Klaudija Gaber, odvetnica