Priprave na novo sezono in prve tekme

Po dolgih pripravah, namreč odbojkarice iz Zreč se na prvenstvo pripravljajo že od 10.08.2018. Po nekaj dnevnih pripravah na Rogli vrnile v bazo v Zreče in pridno nadaljevale z pripravami, vse do preteklih dni ko se je za njih pričela tekmovanja, najprej so začele kadetinje, nato so nadaljevale članice v pokalu, zaključile pa teden mladinke v 1/8 finala državnega prvenstva.
Z uvrstitvijo članske ekipe v 1. B državno odbojkarsko ligo je ekipa deležna v novi sezoni spremenjena za dve novi članici. Prva okrepitev je na mestu centra, pridružila se je Majcen Špela iz Celja in na mestu podajalke se je ekipi pridružila igralka iz Vuzenice Klančnik Klaudija. Tako bo v novi sezoni za Zreče igrale; Žigon Ana in Klančnik Klaudija (podajalki), na mestu prostega igralca (libero) Jakob Janja in Škoflek Adela, slednja bo dobila veliko priložnosti igranja v 3. DOL, na mestu (centra) Podkrajšek Doroteja, Podkrajšek Patricija, Skerbinek Eva, Vovk Nika, Majcen Špela, na mestu korekcije Goršek Neli in Kogej Teja, ter na mestu (sprejemalke) Pec Neža, Kotnik Carmen, Lajhar Daša, Rifelj-Škerl Tjaša. Že pripravljalne tekme pa so pokazale da bomo v jeseni kakor pomladi imeli kaj videti na igrišču, saj se obeta nova reorganizacija lige in bo na koncu sezone iz 1. B lige (10 članov) izpadle kar 4 ekipe, 6 uvrščena ekipa pa bo igrala kvalifikacije z prvakom 2. DOL. Za obstanek v ligi. Torej v ligi imajo garantirani obstanek tudi v novi sezoni le 1-5 mesta, ostale ekipe pa bodo trepetale oz. izpadle iz lige.
Prav zaradi takih potez OZS, pa so se v Zrečah odločili da bodo v novi sezoni štartali tudi z ekipo v 3. DOL – vzhod. V tej ekipi pa bodo pretežno igrale deklice in nekaj kadetinj, s ciljem pridobivanja izkušenj za tekme v članski konkurenci. Prav zato pa so v klub pripeljali še novega trenerja Pongračič Marko-ta , kateri je tudi zraven članic 3. Dol prevzel delo z deklicami.
Kot sem že omenil so nekatere selekcije že štartale v sezono, pa poglejmo rezultate in napoved za prihodnji vikend.

Prve so na parket stopile kadetinje, katere so gostovale preteklo nedeljo v Ptuju in zabeležile dve prepričljivi zmagi. V prvi tekmi so presednetljivo premagale ekipo Nova KBM I. z rezultatom 2:1, ekipa Maribora sodi v tej sezoni v ožji krog favorita za naslov državnega prvaka, v drugem krogu pa so nato premagale še Formis II. in tako povedle na prvenstveni lestvici v svoji skupini.
Le nekaj dni kasneje v sredo so štartale tudi 1. Članska ekipa v pokalu in v gosteh v BENEDIKTU in zabeležile preprečljivo zmago, ter se uvrstile v 4 krog tekmovanja, kjer v SREDO 10.10.2018 ob 20.00 uri v ŠD Zreče prihaja ekipa Celja. Zmaga proti drugo ligaški ekipi pa bi že pomenila da gredo prihodnjo sredo v goste k ekipi Kopra katera igra v 1. A ligi.
V soboto pa so v 1/8 finala zaigrale tudi mladinke, katere pa prav tako v Preboldu zabeležile dve prepričljive zmage in se uvrstile v ¼ finale kjer jih čakajo ekipi PUCONCI, PREVALJE in Šempeter.
Rezultati turnirja:
Prebold : Swatycomet Zreče 0:2 /11:25; 8:25/
SWATYCOMET Zreče : PREVALJE 2:0 /25:5;25:5/
Zadnje so prvenstvo začele starejše deklice v nedeljo in prinašajo prav tako iz Ptuja, kjer so odigrale turnir dve zmagi. Najprej so se pomerile z ŽOk ptuj in prepričljivo zmagale, nato pa je sledila še druga tekma proti Ljutomerju, kjer so po tretjem odločilnem setu slavile Zrečanke in zasedajo prav tako visoko mesto.
Nadaljevanje pa sledi že prihodnji vikend, ko prva članska ekipa začenja državno prvenstvo, saj potuje na gostovanje k ekipi Grosuplja, ekipi katera je preprečljivo preteklo sezono osvojila 1 mesto v 2. DOL. Tekma bo v soboto 13.10.2018 ob 19.30 uri v ŠD Brinje v Grosupljem.
Z prvenstvom pa nadaljujejo tudi kadetinje, katere potujejo v nedeljo v Hoče, kjer se bodo ponovno postavile po robu Nova KBM I in ekipi Turbine iz Ruš.

Vabilo in predstavitevSponzorji


Klaudija Gaber, odvetnica