Prva zmaga doma v sezoni

2.krog. Državno prvenstvo v 1.B. Državni odbojkarski ligi;

SWATYCOMET Zreče : Nova KBM II. 3:1/25:17; 25:20; 22:25; 25:11/
Ekipa Swatycomet Zreče: Kotnik Carmen(-); Pec Neža (-) ; Goršek Neli (-); Vovk Nika (-), Podkrajšek Patricija (-), Žigon Ana (-);Škerl – Rifelj Tjaša(-); Lajhar Daša; Podkrajšek Doroteja(-); Jakob Janja; Skerbinek Eva(-); Majcen Špela (-); Kogej Teja (-); Klančnik Klaudija (-); Trener ekipe: Klokočovnik Boris, pom. Tr.: Bremec Mitja

Odbojkarice Zreč do prve prvenstvene zmage v 1. B državni ligi proti lanskim vice prvakinjam v 2. DOL – vzhod.
Domače odbojkarice so na parketu v ŠD Zreče pokazale pravo predstavo za gledalce, saj gostjam iz maribora niso dopustile niti najmanj možnosti za zmago. Že v prvem nizu so bile dominantne v igri in skozi celoten niz igrale dobro v obrambi in zaključevale napade kljub dosti višjim igralkam iz Maribora. Visoko so domače že na začetku seta povedle na račun dobrega servisa in odlične igre v polju se je vodstvo večalo iz napada za napadom dober servis in vodstvo 16:6, je bilo dovolj visoko da so ga domačinke mirno pripeljale do zaključka in povedle na tekmi z 1:0.
Tudi v nadaljevanju se slika na igrišču ni spremenila. Domače so imele premoč skozi celoten prvi del niza, saj so znova na dober servis in z dobrim napadom Kotnikove in Gorškove poviševale vodstvo vse do visokih 15:9, ko so se gostje prebudile in z dobrim servisom in številnim napakam domačih na sprejemu na 18 točki izenačile, toda v zaključku bolj zbrane domače in to kljub izredno slabem sprejemu zaključujejo v svojo korist.
Nadaljevanje pa je pripadlo gostjam saj so skozi celoten set držale domače, začel je delovati napad pri gostjah, katere so se povsem razigrale. Domače pa velike težave na sprejemu, grešijo na servisu kar gostje s pridom izkoriščajo napake domačih. Minimalna prednost gostij pa jim v zaključku seta omogoča da z dobrim servisom in močnim napadom dotolčejo domače in znižajo vodstvo domačih.
Domači trener je prisiljen narediti nekaj korekcij v ekipi in na igrišče pošlje novo sprejemalko Kogej Tejo, katera zamenja Kotnik Carmen, druga menjava pa sledi saj zaradi slabega sprejema servisa sedaj sprejema Lajhar Daša, medtem ko v obrambi še vedno igra Jakob Janja. V začetku imajo gostje še vedno enakovredno igro vse do 8 točke sta ekipi še skupaj nato pa serija močnih servisov v cono 5 Pec Neže in gostje nikakor ne morejo sprejeti žoge, gostujoča trenerka izkoristi oba odmora, naredi menjavo toda na servisu ostaja ista igralka katera zaključi serijo pri 21:9 in domače lahko mirno tekmo odigrajo do konca in osvojijo še tretji niz in se veselijo zmage.
Odbojkarice iz Zreč pa v soboto potujejo na gostovanje v Mozirje, kjer jih čaka nova težka preizkušnja , saj so se igralke iz mozirja pred sezono močno okrepile in štartajo na vrh prvenstvene lestvice.
V soboto pa so prvenstvo pričela tudi dekleta v 3. DOL – vhod, kjer se je ekipa SWATYCOMET Zreče II. pomerile z ekipo iz Črne na Koroškem in tekmo izgubile z 0:3. Zelo dobro so tekmo začele in bile skozi celoten prvi set enakovredne in izgubile v zaključku, medtem ko so preostala dva dokaj zanesljivo izgubile. Kljub temu pa pustile dober vtis pred naslednjimi tekmami.
SWATYCOMET Zreče II. : Črna 0:3 /19:25; 13:25; 12:25/

Vabilo in predstavitevSponzorji


Klaudija Gaber, odvetnica