Tretja zmaga zapored

4.krog. Državno prvenstvo v 1.B. Državni odbojkarski ligi; SWATYCOMET Zreče : OD KRIM Ljubljana 3:0/27:25; 25:21; 25:23/

Ekipa Swatycomet Zreče: Kotnik Carmen(-); Pec Neža (-) ; Goršek Neli (-); Vovk Nika (-), Podkrajšek Patricija (-), Žigon Ana (-);Škerl – Rifelj Tjaša(-); Lajhar Daša; Podkrajšek Doroteja(-); Jakob Janja; Skerbinek Eva(-); Majcen Špela (-); Kogej Teja (-); Klančnik Klaudija (-); Trener ekipe: Klokočovnik Boris, pom. Tr.: Bremec Mitja

Odbojkarice Zreč do tretje zaporedne prvenstvene zmage v 1. B državni ligi.
Začetek tekme v znamenju domačih odbojkaric katere nasprotnicam ne dovolijo dihati, saj vsak njihov napad ustavijo z blokom ali pa jim odgovorijo z dobro obrambo in osvojeno točko. Zato v začetku domače povedejo za 4 točke in skozi celoten set držijo razliko. Gostje sicer poizkušajo tudi z ostrim servisom tudi to ne pomaga vse do zaključka seta ko domače naredijo kar nekaj napak in gostjam dovolijo da na izenačijo set na 23:23. Kljub temu da domače povedejo in imajo zaključno žogo kar dvakrat zapored naredijo ob zaključku napako in gostje jim odvzamejo točko. V tretjem vodstvu in zaključni žogi pa vendarle uspejo in povedejo v nizih z 1:0.
Tudi v drugem nizu domače igrajo bolje sprejem servisa je zelo dober zato na sredini kar dvakrat zapored zaključi Vovk-ova ,dober sprejem tudi v nadaljevanju in razlika med domačimi in gostjami se povečuje vse do 9:3. V nadaljevanju nekaj napak na sprejemu in nesporazumov v igri, kljub temu pa tudi gostje grešijo na začetnem udarcu tako da razlika ostja vse do zaključka seta nespremenjena. Domače so v tem setu zelo uspešne v napadu preko centrov, katere so tudi prispevale levji delež do zmage tega seta in domače povedejo z 2:0 v setih.
V tretjem setu pa sledi padec v igri domačih in gostje prevzamejo pobudo na igrišču. Enostavno postanejo neustavljive v napadih, slab sprejem servisa, domače ne morejo napadati razen na zunanjih linijah, žal neuspešno saj jih vedno ustavi visoki blok. Gostje vse bolj povišujejo vodstvo v setu in ko je pri rezultatu 13:19 že skoraj jasno da bodo tretji set dobile gostje se odloči domači trener za menjavo in v igro namesto Pec-ove pošlje Kogej Tejo, katera sicer najprej dobi na sprejemu as, nato pa z uspešnim napadom doseže točko. To je tudi točka preobrata, saj domače prav na račun Kogej-eve katera pride na servis obrnejo rezultat. Pet servisov, dva osvojena z doseženim asom in nekaj napak gostij in rezultat se zniža na 19:21. Ko gostje tudi iz servisa pošljejo žogo izven igrišča vodijo le še za točko, tako da domače najprej izenačijo nato pa v napeti končnici zaključijo set v svojo korist in zmagajo na tekmi.
S tem odbojkarice iz Zreč iz tekme v tekmo pridobivajo mesto in so že na 4 mestu v 10 članski ligi. Naslednji krog čaka odbojkarice Zreč gostovanje v Ljubljani, pri ekipi katera je v pretekli sezoni igrala v 1. A državni ligi. Ekipo so močno pomladili in je zelo visoka, kar pa bi lahko imele igralke tudi glavno težavo na tekmi.
Druga ekipa pa je v Zrečah v soboto doživela drugi prvenstveni poraz. V Zrečah so okrnjeni sestavi klonile proti ekip iz Prebol-da. Kljub nekoliko slabši igri pa so gostjam iz Prebolda odvzele niz kar pa je bilo na koncu premalo za osvojitev kakšne točke. Torej SWATYCOMET Zreče : Uniforest Prebold 1:3

V nedeljo popoldan pa so se vrnile uspešno z turnirja v Šempetru tudi mladinke, katere so se z dvema osvojenima zmagama in enim porazom uvrstile v polfinale državnega prvenstva za mladinke.
SWATYCOMET Zreče : ŽOK Puconci 2:0
SIP Šempeter : SWATYCOMET Zreče 2:0
SWATYCOMET Zreče : OK Prevalje 2:0

Vabilo in predstavitevSponzorji


Klaudija Gaber, odvetnica