Zrečanke zmagale

5.krog. Državno prvenstvo v 1.B. Državni odbojkarski ligi; VITAL Ljubljana: SWATYCOMET Zreče 0:3/21:25; 15:25; 17:25/

Ekipa Swatycomet Zreče: Kotnik Carmen(); Goršek Neli (); Vovk Nika (), Podkrajšek Patricija (), Žigon Ana ();Škerl – Rifelj Tjaša(); Lajhar Daša; Podkrajšek Doroteja(); Jakob Janja; Majcen Špela (); Kogej Teja (); Klančnik Klaudija (); Trener ekipe: Klokočovnik Boris, pom. Tr.: Bremec Mitja

Odbojkarice Zreč se vračajo iz gostovanja v Ljubljani z polnim izkupičkom in napredovanjem na prvenstveni lestvici.
Ekipa iz Ljubljane, katera je preteklo sezono igrala v 1.A državni ligi in izpadla, vsled tega pa ekipo pomladila i znova želi na vrh je bila tokrat preslab nasprotnik za igralke iz Zreč.
Odbojkarice iz Zreč igrajo to sezono z velikimi nihanji, predvsem pa svojim zvestim gledalcem preizkušajo njihovo napetost in zdržljivost. Ekipa iz Zreč vse bolj spominja na ekipo nogometašev Nemčije in trenerjev ekip kateri jih vodijo, saj tudi ko na igrišču izgubljajo igrajo do zadnje sekunde v podaljšku in nato zmagajo.
Tudi v Ljubljani je bilo podobno. Odbojkarice iz Zreč so sicer bolje igrale. Žal pa delale ogromno napak, katere pa so domačinke z pridom izkoriščale in rezultat v setu je bil vseskozi izenačen do 15:15. V zadnji tretjini seta pa so domače prišle do izdatne prednosti saj so povedle preko razigrane Bois-ove z 20:16, toda tudi tokrat nasprotnice Zrečank niso zdržale. Odbojkarice iz Zreč pa so v zaključku prednost izničile predvsem na račun napak nasprotnic, strpno igro in dobremu servisu set dobile in povedle z 0:1.
Drugi set se je začel podobno saj sta se ekipi menjavali v vodstvu z minimalno razliko. Igralkam iz Zreč pa nikakor ni steklo v napadu, saj so napadi končali izven igrišča ali pa v bloku nasprotnic. Prav dobra igra v obrambi in uspešni servisi, ter dober sprejem servisa pa so gostjam v nadaljevanju omogočili da so se od domačih oddaljile in set zanesljivo pripeljale do konca v svojo korist in povedle z 0:2
V tretjem setu pa se je ekipi iz Zreč vendarle odprlo tudi v napadu in zaigrale so vsaj malo podobno igri v sezoni. Zato tudi visoko vodstvo na začetku gostij iz Zreč. Kljub temu da so domačinke poizkušale preko cone 4 zaključevati, kar uspešno in nekaj uspešnih servisov pa je bilo na koncu premalo saj gostje Iz zreč niso dopustile nobenega presenečenja in tekmo končale v svojo korist.
Slaba predstava igralk iz Zreč bo pozabljena, nove točke pa dekleta iz Zreč vodijo že do 3. Mesta na prvenstveni lestvici, vse bolj pa vstopajo v boj za vrh, čeprav je razlika med ekipami minimalna in že en poraz pa si lahko hitro na 6 mestu in v boju za obstanek.
V sobot že nova tekma v ŠD Zreče, ko se bosta ob 19.00 uri pomerili ekipi SWATYCOMET zreče : OK Piran. Vabljeni navijači v čim večjem številu da podprete odbojkarice Zreč k novi zmagi na prvenstvu.
V soboto pa je bila uspešna tudi 2 ekipa SWATYCOMET Zreče, katere se že z drugega gostovanja vračajo domov z zmago. Na gostovanjih so za zdaj uspešnejše kot na domačih tleh. Zmago so po maratonski tekmi zabeležile v Slov. Gradcu proti domači drugi ekipi. Rezultat
Kostman Sl. Gradec : SWATYCOMET II. /2:3/ ( 24:26; 27:29; 30:28; 25:19; 8:15)
V nedeljo so z tekmovanjem nadaljevale tudi deklice in se vračajo iz Hoč z eno zmago in enim porazom, kar je dober obet pred domačim turnirjem konec mesca.
Formis I. : Swatycomet Zreče 2:0
SWATycomet : ŽOK Ptujj 2:0

Vabilo in predstavitevSponzorji


Klaudija Gaber, odvetnica