Znova dobro

6.krog. Državno prvenstvo v 1.B. Državni odbojkarski ligi; SWATYCOMET Zreče : PIRAN 3:1/23:25; 25:18; 25:07; 28:26/
Ekipa Swatycomet Zreče: Kotnik Carmen(-); Pec Neža (-) ; Goršek Neli (-); Vovk Nika (-), Podkrajšek Patricija (-), Žigon Ana (-);Škerl – Rifelj Tjaša(-); Lajhar Daša; Podkrajšek Doroteja(-); Jakob Janja; Skerbinek Eva(-); Majcen Špela (-); Kogej Teja (-); Klančnik Klaudija (-); Trener ekipe: Klokočovnik Boris, pom. Tr.: Bremec Mitja
Odbojkarice Zreč nadaljujejo serijo zmag na domačem igrišču še niso oddale točke.
Napovedi da prihaja na papirju lažji nasprotnik iz Pirana, se niso uresničile. Še vedno držijo napovedi trenerjev iz Zreč, da bo vsaka tekma v prvenstvu težka, saj imajo domače igralke iz Zreč veliko težav predvsem na sprejemu. Dokler ne bomo izboljšali tega elementa nas lahko premaga vsak ne glede na to da delamo največ na tem elementu na treningih pravega rezultata še za zdaj na tekmi ni. Povzemamo besede prvega trenerja Klokočovnik Borisa.
Začetek tekme in znova se je pokazalo da domače niso dovolj skoncentrirane na tekmi. Kljub temu da so nasprotnice iz Pirana imele rahlo premoč predvsem v izvedbi servisov in dobrem napadu iz cone 4, so domače klonile na sprejemu servisa. Domačim je uspevalo samo na napakah nasprtnic in z nekaj uspešnimi napadi. Servis je bil premalo agresiven, tako da so gostje skozi celoten set držale minimalno prednost vse do zadnje četrtine sta ko so domače prejele kar 5 asov in so gostje povedle z 19:24. Velikokrat v tej sezoni so domače igralke iz Zreč znale obrniti set in tudi tokrat jim je skoraj uspelo saj so se gostjam približale na 24:23, nato pa naredile napako in set so dobile gostje iz Pirana.
Tudi v drugem setu imajo v začetnem delu pobudo gostje, katere igrajo suvereno predvsem napadajo iz cone 4 skoraj neustavljivo. Domače sicer ustavljajo z blokom, toda žoga skoraj vedno najde pot do igrišča in gostje na ta račun in na račun servisa držijo minimalno prednost vse do rezultata 14:14, ko domače z uspešnimi bloki ustavijo njihovo najboljšo napadalko in glasna podpora iz tribun domačih gledalcev , popelje do preobrata. Predvsem izredno močan in natančen servis domače popelje v vodstvo z 21:15 in set je bolj ali manj odločen, tako da domače izenačijo rezultat v setih.
Tretji set je v znamenju domačih katere z močnim servisom in uspešnimi napadi gostje povsem razorožijo in povedejo z 12:2. Številne menjave pri gostih, odmori ne spremenijo ničesar. Gostje do konca seta uspejo doseči le 5 točk, saj jih domače dobesedno dotolčejo in slavijo zmago v 2 setu.
Tudi v četrtem setu domače nadaljujejo z igro, katero jim gostje ne parirajo in povedejo z 8:0, žal pa se v igro domačih znova prikrade nezbranost, številne napake v napadu, na servisu in v obrambi in rezultat je pri 16:16 poravnan. Domače še zberejo toliko moči da držijo tempo gostij in v zaključek seta pridejo ekipi poravnani 24:24. Dveh zaključnih žog domače ne izkoristijo in sledi novo izenačenje na 26:26, v zaključku pa vendarle napaka gostij in uspešen servis in set ter tekma v korist odbojkaric iz Zreč. Na koncu vse dobro in nova zmaga, toda zmaga z grenkim priukusom. Če želimo v naslednjem krogu enakovredno igro in boj za dober rezultat v derbiju prvega dela z ekipo Ptuja, kateri še vedno kraljujejo brez poraza na vrhu prvenstvene lestvice potem bo domačim igralkam v prihajajočem tednu tekel znoj na treningih, da popravijo napake katere delajo na tekmah in dodelajo napade,ter izboljšajo servis.
SWATYCOMET Zreče II. : Kajuh Šoštanj 0:3 /18:25; 14:25; 27:29/
Poraz druge kipe v Telov. OŠ Zreče že v petek zvečer ni presenetljiv, saj so igralke iz Šoštnaja glavni favorit za napredovanje v 2. DOL. Ekipa je bolj izkušena ima več odigranih tekem, medtem ko se domače igralke kalijo za najboljše tekme v bodočnosti. Prvi set so domače nudile odpor gostjam, in so igrale večji del seta enakovredno, na kocu ob zaključku seta pa naredile preveč napak in ga zanesljivo izgubile. Domači trener ekipe je dal priložnost vsem igralkam in prav to je botrovalo da so drugi set igrale nekoliko slabše, tretjega pa odigrale zelo dobro in vse do zaključne žoge vodile imele dva krat set žogo toda gostje so se obakrat tudi po sreči rešile in tekmo na koncu dobile. Domačim igralkam je potrebno dati samo vzpodbudo in jih podpirati, rezultati pa bodo prišli sami, če bodo le na treningih dobro delale.
V naslednjem krogu pa so SWATYCOMET Zreče II. proste.
V nedeljo pa so uspešno nastopile tudi kadetinje, katere so v prvenstvu zabeležile dve pomembni zmagi in se tako močno približale uvrstitvi v A ligo in boj za naslov za državnega prvaka.
SWATYCOMET Zreče : Formula Formis II. 2:0
ŽOK Ptuj : SWATYCOMET Zreče 0:2
Tako trenutno pred zadnjim turnirjem v MB zasedajo 2 mesto. Odločitev bo torej padla v MB ko se bodo srečale z Turbino iz Ruš in še enkrat z Ptuj-em.

Vabilo in predstavitevSponzorji


Klaudija Gaber, odvetnica