Zrečanke na pravi poti

7.krog. Državno prvenstvo v 1.B. Državni odbojkarski ligi; ŽOK SETO Ptuj: SWATYCOMET Zreče 1:3/18:25; 25:23; 23:25; 20:25/
Ekipa Swatycomet Zreče: Kotnik Carmen(); Goršek Neli (); Vovk Nika (), Podkrajšek Patricija (), Žigon Ana ();Škerl – Rifelj Tjaša(); Lajhar Daša; Podkrajšek Doroteja(); Jakob Janja; Majcen Špela (); Kogej Teja (); Klančnik Klaudija (); Trener ekipe: Klokočovnik Boris, pom. Tr.: Bremec Mitja
Zreške odbojkarice nadaljujejo serijo zmag, saj tudi ekipi iz Ptuja ni uspelo na domačem igrišču obrniti v svojo korist.
Znano je bilo da bo ta večer imele odbojkarice iz Zreč kar velik iziv, saj so bile odbojkarice iz Ptuja še ena ekipa brez poraza v prvenstvu. No veljalo je do nocoj, sedaj niso več brez poraza, saj so jih odbojkarice iz Zreč premagale lažje kot pa smo pričakovali.
Že začetek seta je nakazal da bodo tokrat imele glavno besedo odbojkarice iz Zreč, saj so že na začetku seta povedle z 3:8. Tokrat jih je krasila igra v napadu, zelo dober sprejem proste igralke (libero Jakob Janje) pa je vnesel po dolgem času sigurnost ekipi katera je nizala točke in domačim niti v trenutku niso dale možnosti preobrata v nizu vse do konca seta. V napadu pa je bila zelo učinkovita Gorš-kova, katera je dosegala točke in goste iz Zreč pripeljala do osvojitve seta.
V drugem setu domače vendarle vzpostavijo ravnotežje. Pri domači ekipi v napadu blesti Isakovič-eva, za katero gostje iz Zreč ne najdejo recepta v bloku, saj dosega točko za točko. Potrebno je nekaj spremenit, zato gostujoči trener iz Zreč zahteva odmor in ekipi poda informacije, kje je v tem trenutku največja težava in kako je potrebno postaviti igro v obrambi. Prav ti nasveti pa obrodijo rezultat, saj igralke Iz Zreč v obrambi igrajo učinkovito in o steče znova v napadu gledamo tekmo kjer se ekipi menjavajo v vodstvu vse do zaključka seta ko gostje vendar povedejo z 19:22, toda tudi to ni bilo dovolj, saj Zreške odbojkarice nikakor ne zaključijo žogo agresivno, domače so uspešne v obrambi nato v napadu dosežejo nekaj točk in v zaključku seta dosežejo izenačenje na tekmi.
Tretji set pa je v začetku sicer dokaj izenačen, vendar v nadaljevanju odbojkarice iz Zreč prestavijo v višjo prestavo. Zelo učinkovite so v napadu, saj točke dosegajo v seriji Goršek – Majcen – Kotnik, na sprejemu servisa pa kraljuje Jakob Janja in gostje iz zreč povedejo z 11:19. Ko bi bilo potrebno zaključiti set pa pri domačih na servisu Isakoviče-va in njena serija 10 uspešnih servisov, od tega doseže kar 4 ase brez dotika žoge in kar nekaj uspešnih servisov z enim dotikom, kjer žoge končajo izven igrišča. Tudi dva odmora pri gostjah in dve menjavi ne uspeta ustaviti uspešnosti na servisu vse do rezultata 21:19 in trenutka ko na sprejemu žogo sprejme Jakob Janja in nato v napadu zaključi Gorško-ova. Ta točka pa set obrne v drugo smer in gostje iz Zreč dosežejo nekaj točk v napadu in uspešen servis in osvojijo set v svojo korist.
Četrti set je tudi zadnji na tekmi, saj gostje iz Zreč igrajo tokrat brez napak tako na servisu kot v obrambi. Učinkovite so v napadu zato že v začetku seta visoko povedejo z 3:8. V nadaljevanju nekoliko bolj izenačujoča igra vendar , gostje držijo prednost, ki so si jo priigrale na začetku in pridejo v zaključku seta z razliko 5 točk in tudi set zanesljivo osvojijo in zmagajo na težki tekmi v Ptuju. Zelo pomembna zmaga, saj se prvi del tekmovanja bliža koncu, do konca le še dva kroga. Odbojkarice iz Zreč pa v tem trenutku zasedajo visoko tretje mesto, oz. imajo enako točk kot 2 uvrščeni Ptuj. Težak razpored Ptuja do konca sezone saj igrajo z Kranjem, kateri zaostaja le točko za njimi in vodilnim Grosupljem, medtem ko odbojkarice iz Zreč v naslednjem krogu gostujejo pri neugodni ekipi Prevalje in nato v zadnjem krogu še doma proti ekipi Kranja.
Odbojkarice druge ekipe iz Zreč so bile v tem krogu proste, v soboto pa jih čaka doma tekma proti ekipi iz Lendave. Vabljeni na ogled tekme v soboto 01.12.2018 v ŠD Zreče ob 19.00 uri ko se bosta pomerili ekipi SWATYCOMET Zreće 2 : Murania Lendava.
V nedeljo pa so predzadnji turnir imele tudi deklice v ŠD Zreče. Igralke iz Zreč so bile polovično uspešne saj so prvo tekmo izgubile nato pa v drugi tekmi zabeležile zmago in trenutno zasedajo 2 mesto v skupini.
SWATYCOMET Zreče : Formula Formis I. 0:2
OK Ljutomer : SWATYCOMET Zreče 0:2

Vabilo in predstavitevSponzorji


Klaudija Gaber, odvetnica