Uspeh na gostovanju

8.krog. Državno prvenstvo v 1.B. Državni odbojkarski ligi; ŽOK PREVALJE: SWATYCOMET Zreče 1:3/26:24; 17:25; 26:28; 13:25/
Ekipa Swatycomet Zreče: Goršek Neli (); Vovk Nika (), Podkrajšek Patricija (), Žigon Ana ();Škerl – Rifelj Tjaša(); Lajhar Daša; Jakob Janja; Majcen Špela (); Kogej Teja (); Klančnik Klaudija (); Trener ekipe: Klokočovnik Boris, pom. Tr.: Bremec Mitja
Do konca prvega dela prvenstva nas loči le še domača tekma z Kranjem, odbojkarice iz Zreč pa po sobotni zmagi v Prevaljah kraljujejo pod vrhom prvenstvene lestvice.
Tako kot vse tekme v tej sezoni je tudi tekma v soboto bila tekma preobratov. Začetek tekme v znamenju premoči gostij iz Zreč, katere so povedle z dobrim servisom in igro v polju z 8:3. Tudi v nadaljevanju dobro igrajo gostje saj so v napadu na mreži suverene in držijo igro pod kontrolo vse do 13:19, ko se suverenost gostij konča in pričnejo domače točko po točko zmanjševati razliko in pri rezultatu 24:24 se prične končnica v kateri pa gostje iz Zreč tokrat nimajo ideje v napadu za zaključit domače pa to izkoristijo in povedejo z 1:0 v setih.
V nadaljevanju pa se gostje iz Zreč znova suverene v igrišču kjer dobro drži sprejem servisa in obrambo napadov Jakob Janja, dobro igrajo v napadu kjer točke dosegajo dejansko iz vseh pozicij , kar prinaša prednost 10:18. Zadnji del seta pa je bolj izenačen kar se tiče točk, saj jih izmenjaje dosegata obe ekipi, tako da razlika ostane nespremenjena in set zanesljivo v korist gostij, katere izenačijo v setih.
Tudi v nadaljevanju tretji set suvereno pripada gostjam iz Zreč, katere si že na začetku seta priigrajo prednost 3:9 in jo dejansko skozi celoten set ohranjajo. Pri ekipi Zreč se skoraj ne opazi odsotnost obolelih Kotnik-ove in Podkrajšk-ove. Igra teče kot je usmerjena s strani prvega trenerja, suvereno v napadu, dobro deluje obramba, blok pa uspešno deluje, tako da se domače ne morejo približati vse do zaključka seta ko je na semaforju 19:24. Igralke iz Zreč pa znajo v tej sezoni že skoraj standardno začiniti zaključek vsaj enega seta, saj z svojimi lastnimi napakami v napadu žoga udarjena izven igrišča, pri bloku katerega postavijo prestop, pa znova slab napad, dober napad domačih, dosežen točka neposredno z servisa in domače izenačijo na 24:24. V razburljivi končnici pa so gostje iz Zreč uspešnejše in zaključijo set v svojo korist.
Četrti set pa še enkrat več, gostje iz Zreč suvereno. Vse jim teče kot po maslu, saj z uspešno obrambo in dobrim servisom, ter uspešnim napadom Kogej-eve in Goršk-ove nizajo točko za točko. Ko se odpre tudi napadi na centru Majcen-ove dileme zmagovalcu seta in tekme ni več. Saj gostje povedejo z 10:20, do konca torej rutinirano in zanesljivo v korist gostij iz Zreč, katere sedaj beležijo že sedmo zaporedno zmago in po spletu igranja ostalih ekip prevzemajo kolo pred koncem jesenskega dela visoko 2. Mesto na prvenstveni lestvici. Do konca prvega dela nas torej v soboto v Zrečah v ŠD čaka še zadnja tekma z 4 uvrščeno ekipo Triglav Kranj-a.
Za uspešen dan pa so poskrbele tudi igralke druge ekipe iz Zreč katere so v dvorani v Zrečah premagale Murania Lendavo. Zmaga pa jih je dvignila oz. popeljala na sredino prvenstvene lestvice.
SWATYCOMET Zreče II. : Murania Lendava 3:1 /16:25; 25:23; 25:11; 25:21/
Uspešen dan za odbojkarice iz Zreč, lahko rečemo saj so z polovičnim uspehom v dopoldanskem času že začele tudi igralke male odbojke, katere se vračajo iz Benedokta z eno zmago in enim porazom.
Formula Formis I. : Čebelice Zreče 2:0 in Čebelice Zreče : Zoja Lenart 2:1
Nekoliko manj uspešna pa je bila nedelja, saj so mladinke igrale na polfinalnem turnirju v Kamniku. Težki nasprotniki, ekipe velikih klubov, kateri v odbojki igrajo v državnem vrhu. Na turnirju so bili zabeleženi naslednji rezultati;
Calcit Kamnik : Olimp Ljubljana 2:0
Nova KBM : Swatycomet Zreče 1:2
SWATYCOMET Zreče : Calcit Kamnik 0:2 ……. Kamnik v finale drž. prvenstva
Olimp Ljubljana : Nova KBM 0:2
Nova KBM : Swatycomet Zreče 2:0…………….Nova KBM kot druga v finale drž. Prvenstva.
Kljub temu da so prvo tekmo odigrale na visoki ravni in premagale favorizirane igralke iz Maribora, pa jim v nadaljevanju ni šlo več tako dobro in gladki poraz z Kamnikom (opomba: celotna ekipa igralk igra v 1. Državni ligi in zaseda vrh prven. Lestvice) in nato v odločilni tekmi slaba igra igralk iz Zreč proti Novi KBM in zanesljiv poraz, ter žal veliko razočaranje, saj so danes bile gostje iz Maribora premagljive, to so dokazale v prvi tekmi.
Žal tako je v športu, enkrat zamguješ drugič izgubljaš in temu se ne da izogniti. Kljub temu bodo mladinke igrale 13.01.2019 turnir za razv. Od 5 – 8 mesta.

Vabilo in predstavitevSponzorji


Klaudija Gaber, odvetnica