Poraz v 5. nizu

9.krog. Državno prvenstvo v 1.B. Državni odbojkarski ligi; SWATYCOMET Zreče : ŽOK Triglav Kranj 2:3/21:25; 20:25; 25:17; 25:19; 16:18/
Ekipa Swatycomet Zreče: Pec Neža (-) ; Goršek Neli (-); Vovk Nika (-), Podkrajšek Patricija (-), Žigon Ana (-);Škerl – Rifelj Tjaša(-); Lajhar Daša; Podkrajšek Doroteja(-); Jakob Janja; Skerbinek Eva(-); Majcen Špela (-); Kogej Teja (-); Klančnik Klaudija (-); Trener ekipe: Klokočovnik Boris, pom. Tr.: Bremec Mitja
V 9 krogu državnega prvenstva v odbojki v 1. B državni ligi so odbojkarice Zreč v dvorani v Zrečah doživele drugi poraz v prvenstvu. Kljub temu pa po prvem delu prvenstva zasedajo visoko tretje mesto na prvenstveni lestvici.
Tudi ta prvenstvena tekma polna preobratov Saj v začetku tekme gostje iz Kranja narekujejo tempo in boljše zaključujejo v napadu. Domače pa se soočajo z težavami na servisu, tudi v napadu niso učinkovite. Zato skozi celoten set vodijo gostje in tudi v zaključku seta ni bolje, tako da razlika katero so si priigrale gostje v srednjem delu seta na koncu vknjižijo prednost in povedejo na tekmi.
Gostje igrajo še naprej učinkovito v napadu, sedaj pa tudi dobro servirajo in prednost se iz točke v točko veča. Tudi številne menjave in prekinitve z odmoru gostij ne ustavi. Velika prednost 5:12, nakazuje da, bodo gostje nocoj boljše in da bodo gladko prišle do zmage. Z zamenjavo na mestu libera in menjavo igralke na mestu podajalke pa domače z boljšim sprejemom in boljšim servisom, začenjajo zmanjševati razliko. Gostje še naprej igrajo predvsem učinkovito v napadu, v obrambi in na sprejemu pa popuščajo. Kljub temu da domače z strpno igro zmanjšujejo razliko jim do konca seta ne uspe in gostje slavijo tudi v drugem setu.
Domače igralke pa v nadaljevanju z dobrim servisom in dobro obrambo ter napadom tudi preko centrov, ter velikim pritiskom na sprejemalke gostij povedejo z 14:4. Gostjam ne uspe nikakor ustaviti centralne napadalke domače ekipe z zamenjavo proste igralke pa domače zaigrajo suvereno tudi v obrambi. Menjava še na mestu napadalke, Ljahar-jeva zamenja Kogej-evo in razlika naraste in set domače zanesljivo osvojijo ter znižajo rezultat.
Tudi v četrtem nizu podobna slika, saj domače ne prepuščajo gostjam niti minimalnih možnosti da bi jih nadigrale. Predvsem učinkovite so na začetnem udarcu z servisa, saj z dobrim servisom na gostujočega libera spravljajo v obup, ker ne morejo sprejeti in napadi gostij so jalovi, saj praviloma končajo izven igišča ali pa jih domače sprejmejo in napad realizirajo z točko. Tako zanesljivo osvojijo še četrti set in rezultat izenačijo rezultat na 2:2.
Odloča torej peti skrajšani set. Dober začetek domačih, katere v prvem delu seta igrajo zanesljivo tak v napadu kot obrambi in na polovici seta vodijo 8:5. Gostje pa se ne predajo saj rezultat znižajo na samo točko zaostanka. Domače še enkrat z uspešnim serijo servisov pridobijo prednost z 11:7, na zaključku seta pa naredijo kar tri napake na servisu in gostje izenačijo na 14:14, v zaključku pa povedejo minimalno in set na kocu osvojijo in domačim odnesejo zmago v prvenstvu. Preveč napak v ključnih trenutkih in nezanesljiv servis domačih jim je tokrat odnesel zmago. Kljub temu pa po prvem delu zasedajo na prvenstveni lestvici visoko 3 mesto z enakim štrevilom točk kot drugouvrščena ekipa.
Lestvica

1 ATK Grosuplje
2 ŽOK SETO Ptuj
3 Swatycomet Zreče
4 ŽOK Triglav Kranj
5 Mozirje 16
6 OD Krim 15
7 Prevalje
8 Vital Ljubljana
9 Nova KBM Branik II
10 Piran

Prvenstvo pa se z drugim delom nadaljuje že v soboto ko v Zreče prihaja ekipa iz Grosuplja . Ekipa katera je v Grosupljem nadigrala ekipo Zreč in zanesljivo zmagala. Ali jim bo tudi tokrat uspelo ali pa bodo Zreške odbojkarice presenetile in premagale vodilno ekipo. Da bi videli to zgodbo pa si morate ogledati tekmo v ŠD Zreče ob 19.00 uri. Vabljeni v čim večjem številu da podprete domače odbojkarice in jih z glasnim navijanjem pomagate do novih zmag.

Vabilo in predstavitevSponzorji


Klaudija Gaber, odvetnica