Zmaga

11.krog. Državno prvenstvo v 1.B. Državni odbojkarski ligi; Torek 15.01.2019; : Nova KBM II. : SWATYCOMET Zreče /23:25; 14:25; 21:15/
Ekipa Swatycomet Zreče: Pec Neža (-) ; Goršek Neli (-); Vovk Nika (-), Podkrajšek Patricija (-), Žigon Ana (-);Škerl – Rifelj Tjaša(-); Lajhar Daša; Podkrajšek Doroteja(-); Jakob Janja; Skerbinek Eva(-); Majcen Špela (-); Kogej Teja (-); Klančnik Klaudija (-); Škoflek Adela; Trener ekipe: Klokočovnik Boris, pom. Tr.: Bremec Mitja
Po novoletnem premoru odbojkarice Zreč nadaljujejo prvenstvo v 1. B državni ligi. Potem ko so na zaključku leta zabeležile v dvorani v Zrečah dva tesna poraza proti Kranju in Grosupljem, pa po novem letu na gostovanju v Mariboru do nove prvenstvene zmage.
Ekipa iz Zreč v nadaljevanju prvenstva igra brez kapetanke ekipe (Kotnik Carmen), katera je še vedno odsotna zaradi bolezni in kot kaže jim v drugem delu žal ne bo pomagala.
Na tekmo v Mariboru so dekleta tako prispela po mesečnem premoru, z mešanimi občutki, saj dejansko niso vedela kako so pripravljena za nadaljevanje prvenstva. Prav zato bolj slab začetek v prvem setu, ko so imela dekleta iz Maribora pobudo in bila neprestano za korak pred gostjami iz Zreč do sredina seta ko so se gostje otresile začetnih napak in začele igrati tako kot so igrale zadnje prvenstvene tekme. Uspešne so bile predvsem na sprejemu,tudi servis je deloval saj so večji del točk dosegle prav z servisa, nikakor pa stekel napad. V zaključku seta pa je bil prav močan servis odločilen da so odbojkarice iz Zreč povedle z 0:1 v setih.
V drugem setu je bil rezultat od začetka še poravna vse do 8:8, nakar so domačinke z uspešnimi napadi povedle z 12:8, toda na servis je prišla Žigon Ana in z svojim ostrim servisom in nato uspešno obrambo ter dobrimi napadi ekipo popeljala do vodstva 12:23. Lahko osvojeni set in gostje so povedle v setih z 0:2. Tretji odločilni set pa so odbojkarice iz Zreč vendarle zaigrale tudi v napadu tako kot znajo in set v katerem so skozi celoten del zanesljivo vodile in igrale ter napadale iz vseh pozicij. Kljub temu da so se jim domačinke v zaključku seta nekoliko približale pa je bil zmagovalec že znan in tako odbojkarice iz Zreč nesejo domov nove točke, katere jim bodo še kako pomembne pred nadaljevanje že čez tri dni ko v goste v Zreče prihaja ekipa iz Mozirja katera pa bo trd oreh saj so se igralke iz Zreč v Mozirju le po čudežu rešile poraza.

Vabilo in predstavitevSponzorji


Klaudija Gaber, odvetnica