Nova zmaga

12.krog. Državno prvenstvo v 1.B. Državni odbojkarski ligi; MOZIRJE: SWATYCOMET Zreče 2:3/25:19; 17:25; 25:23; 27:29; 14:16/
Ekipa Swatycomet Zreče: Kotnik Carmen(); Goršek Neli (); Vovk Nika (), Podkrajšek Patricija (), Žigon Ana ();Škerl – Rifelj Tjaša(); Lajhar Daša; Podkrajšek Doroteja(); Jakob Janja; Majcen Špela (); Kogej Teja (); Klančnik Klaudija (); Trener ekipe: Klokočovnik Boris, pom. Tr.: Bremec Mitja
Odbojkarice Zreč v tekmi polnih preobratov , na koncu uspešnejše in zabeležile nove točke v boju za čim višjo uvrstitev v 1. B državni ligi.
Tradicija zmag nad ekipo Mozirja se nadaljuje, saj do danes ekipi Mozirja še ni uspelo premagati Zrečank in tako tudi na devetem medsebojnem srečanju v prvenstvu odhajajo dvignjenih glav in zmago.
Okrnjena ekipa iz Zreč (Pec, Skerbinek) in obolela Kotnik-ova, so pred srečanjem kot favorita postavljali ekipo Mozirja. Prav to prednost pa so igralke iz Mozirja pokazali tud na začetku tekme in prvega seta. Igrale so dobro tako v obrambi, v napadu pa je Skarlovnik-ova bil neustavljiva. Gostje iz Zreč je nikakor niso mogle ustaviti, zato je ekipa iz Mozirja imela skozi celoten set prednost v zaključku pa je set tudi zanesljivo zaključila set v svojo korist.
Ker se gostje iz Zreč nikakor niso razigrale je bil trener iz Zreč prisiljen v drugem setu zamenjati organizatorko igre Žigon-ovo z Klančnik-ovo in Kogeje-ovo kateri nikakor ni šlo po načrtih zamenjal z obolelo Kotnik-ovo. Prav Kotnik-ova pa je vse presenetila in zaigrala kot v tej sezoni še ni igrala. Suverena je bila v obrambi, držala servis in uspešno zaključevala v napadu. Dokaj zanesljiva igra ostalih igralk pa so gostje iz Zreč suvereno dobile set in izenačile rezultat.
V tretjem setu gledamo dokaj izenačeno igro, medtem ko so gostje z nekaj uspešnimi blokom ustavile Brglez-ovo in Skarlovnik –ovo, pa so malo več možnosti dobile ostale igralke iz Mozirja, katere so se enakovredno borile vse do zaključka seta ko so gostje v napadu naredile nekaj napak, slab sprejem servisa in domače so povedle z 2:1 v setih.
Začetek četrtega seta nova sprememba pri gostjah, saj se v igro vrne prva org. igre Žigon-ova, toda nekaj napak gostij in domače povedejo z 8:4. Domače nadaljuje premoč na mreži in v polju in v zaključku seta po nekaj čudnih odločitvah sodnika pridejo domače do praktično neulovljive prednosti 24:21. Potrebno je bilo še le zaključiti žogo preko mreže kar pa jim ni uspelo, saj so zaporedoma zaključile igralke iz Zreč, Goršk-ova in Majcen-ova sta bili uspešni na mreži, uspešen servis Kotni-ove in pa je sledil preobrat in gostje so z izgubljenega položaja prišle do zmage v setu in tako izenačile po setih.
Dober in odločen začetek in gostje iz Zreč povedejo z 2:6, tudi v nadaljevanju ne popuščajo saj pred zaključkom seta vodijo dejansko neulovljivih 9:14, prav to kar bi morale narediti nasprotnice iz Mozirja v setu pred tem se je zgodilo igralkam iz Zreč in svoje visoko vodstvo so izgubile in tekmo pripeljale v infarktno končnico, saj so domače izenačile rezultat na 14:14. Dober napad domačih, nato pa še boljša obramba gostij iz Zreč in dobro reševanje težke žoge katera jim je dala tudi zaključek žoge in povedejo z 14:15. Na servis Kotnik-ove pa dober sprejem domačih dober napad pa znova dobra obramba gostij in napad toda domače obranijo toda napaka sodnika kateri je zapisal prehitro in to kljub temu da so domače žogo poslale izven igrišča. Sledi ponovitev servisa in za zaključek tekme še as najboljše na tekmi Kotnik-ove, ter nova težka zmaga gostij iz Zreč katere zasedajo sredino lestvice.
Že v soboto pa v Zreče prihaja močna ekipa Krim iz Ljubljane in obeta se nam znova zanimiva in težka tekma v ŠD Zreče.
Vesele novice pa prihajajo tudi iz tabora druge ekipe SWATYCOMET Zreč II. katere nastopajo v 3. DOL – vzhod so zabeležile prvo zmago v prvenstvu. Na gostovanju v Ljubljani so zmagale z 3:0 in se prav tako na prvenstveni lestvici povzpele na sredino lestvice.
V soboto pa v Zrečah pričakujejo ekipo iz Prebolda. Tako imamo zopet dvojni program v ŠD Zreče.

Vabilo in predstavitevSponzorji


Klaudija Gaber, odvetnica