Odlično v Ljubljani

13.krog. Državno prvenstvo v 1.B. Državni odbojkarski ligi; OD KRIM Ljubljana : SWATYCOMET Zreče 1:3 /25:20; 18:25; 26:28; 17:25/
Ekipa Swatycomet Zreče: Pec Neža (-) ; Goršek Neli (-); Vovk Nika (-), Podkrajšek Patricija (-), Žigon Ana (-);Škerl – Rifelj Tjaša(-); Lajhar Daša; Podkrajšek Doroteja(-); Jakob Janja; Skerbinek Eva(-); Majcen Špela (-); Kogej Teja (-); Klančnik Klaudija (-); Trener ekipe: Klokočovnik Boris, pom. Tr.: Bremec Mitja
Odbojkarice iz Zreč se vračajo iz Ljubljane neporažene in nadaljujejo boj za vrh prvenstvene lestvice.
Kot že mnogo tekem v zadnji sezoni so tudi tokrat začele tekmo v krču, saj so domačinke skozi celoten set imele prednost tako v rezultatu kot tudi v sami igri so bolje delovale tako v napadu kot v obrambi, tudi na servisu so bile domačinke boljše. Trener Zreč je začel z postavo Žigon – Goršek – Majcen – Skerbinek – Rifelj – Pec in prosta igralka Jakob. Med tednom pred tekmo je dosti obetala ravno Skerbinek, katera je na treningih dominirala, žal pa jo je na tej tekmi pobralo in je igala pod nivojem igre. Prav tako se na tekmi nikakor ni razigrala Riflj-ova, katera je sicer dosegla nekaj točk z servisom toda to je bilo za razigrane domačinke katere so bile uspešne preko Bavdaž-ove in Ščuke,kateri so zaključevale iz vseh pozicij premalo in so set zanesljivo dobile in povedle na tekmi.
Drugi set gostujoči trener Zreč – Klokočovnik začne z nekoliko spremenjeno postavo, saj namesto Skerbinek-ove stopi v igrišče Vovk-ova, prav tako na sprejemu zamenja Riflj-ovo – Kogej-eva. V tem setu pa gostje iz Zreč z dobrim in doslednim servisom domače oddaljijo od mreže, saj imajo ogromno težav z sprejemom, posledično temu pa tudi v napadu začnejo grešiti in Zrečanke si naberejo prednost 7:13, katere pa domače nikakor ne morejo znižati in gostje zanesljivo set dobijo v svojo korist.
Tudi v tretjem setu zanesljivi servis Zrečank, domačim še naprej dela preglavice . Kljub temu pa si v tem setu večje prednosti gostje Zreč ne zagotovijo, saj tudi prednost 10:13 domače z močnimi udarci Bavdaž-ove najprej izenačijo nato pa povedejo z 18:14, toda gostje z dobrim preigravanjem in uspešnimi zaključki na centru Majceno-ove in Goršk-ove znova priključijo v zaključku seta ko imajo kar 3 zaključno žogo za osvojitev seta, pa se domačinke preko Bavdaž-ove izenačijo in celo povedejo in imajo zaključno žogo toda gostje Zreč z preigravanjem Žigon-ove in uspešnim napadom Gorškove rezultat še zadnjič obrnejo prednost v svojo korist in v zaključku seta slavijo zmago.
Četrti set pa gledamo ponovitev drugega seta ob tem da so tokrat Zrečanke ne samo na servisu tudi v igrišču povsem neustavljive, saj močne udarce Bavdaž-ove gostje iz Zreč ustavi Jakob-ova , uspešno pa na mreži zaključujejo tako Kogej-eva kot Gorško-va in gostje iz Zreč povedejo z 7:14. V nadaljevanju pa neustavljivi servis Majcen-ove in Pec-ove, kateri si najdeta slabo razpoloženo sprejemalko pri domačih Ščuko in set zanesljivo pripeljejo do konca in se veselijo še tretje zmage zapored v letu 2019.
V petek 01.02.2019 pa čaka ob 18.30 uri Zreške odbojkarice v ŠD Zreče nov obračun proti še eni ekipi iz Ljubljane, saj prihaja v goste ekipa VITAL iz Ljubljane. Vse tekme bodo za Zreške odbojkarice odločilne v boju za vrh in tudi ta bo pomembna, saj bilo kakšna izguba točk je lahko že usodna in kaj hitro se lahko ekipa pridruži ekipam za obstanek.
Nekoliko slabše so pričele z nadaljevanjem igralke druge ekipe Zreč, saj so na tekmi v Črni na Koroškem proti vodilini ekipi v 3. DOL vzhod zanesljivo in hitro izgubile. Rezultat je bil Črna na Koroškem : SWATYCOMET Zreče II. 3:0 /25:11:; 25:14; 25:8 /
Iz turnirja za državno prvenstvo pa se vračajo domov tudi deklice, katere so v Hočah zabeležile eno zmago in en poraz proti domači ekipi.
Formula Formis I. : SWATYCOMET Zreče 2:0 in SWATYCOMET Zreče : Formula Formis II. 2:0.
Imamo pa tudi vesele novice iz najmlajše vrste (mini odbojk) katere so se uvrstile v nadaljevanje prvenstva, saj se iz gostovanja v Slov. Gradcu vračajo z dvema zmagama in porazom.
Čebelice Zreče : Korvoley PD 3:0; Kostman Korvoley : Čebelice Zreče 3:0 in Čebelice Zreče : Prevalje II. 3:0

Vabilo in predstavitevSponzorji


Klaudija Gaber, odvetnica