Brez izgubljenega niza

14.krog. Državno prvenstvo v 1.B. Državni odbojkarski ligi; SWATYCOMET Zreče: VITAL Ljubljana 3:0 /25:23; 25:13; 25:17/
Ekipa Swatycomet Zreče: Goršek Neli (); Vovk Nika (), Podkrajšek Patricija (), Žigon Ana ();Škerl – Rifelj Tjaša(); Lajhar Daša; Jakob Janja; Majcen Špela (); Kogej Teja (); Klančnik Klaudija (); Trener ekipe: Klokočovnik Boris, pom. Tr.: Bremec Mitja
Odbojkarice iz Zreč nadaljujejo serijo zmag v letu 2019. Tudi tokrat niso pustile igralkam iz Ljubljane niti seta na tekmi, kaj še da bi dobile kakšno točko.
Začetek tekme v znamenju odbojkaric iz Zreč, saj povedejo z 8:4, toda gostje jim ne pustijo razviti igre in to po nekaj napakah pri domačih je rezultat izenačen na 14:14. V nadaljevanu enakovredna igra, saj domače grešijo pri obrambi lahkih žog, kar gostjam omogoča da držijo minimalen zaostanek za domačim. Skozi celoten zadnji del srečanja domače vodijo maximalno za tri točke, tako da gledamo razburljivo končnico katera pa na koncu pripade domačim, predvsem bolj zaradi večje uigranosti ekipe in dobro zaključenih žog v napadu.
Drugi set je do rezultata 8:8 izenačen, domače delajo napake v obrambi, padajo lahke žoge in neprecizne v napadu, kjer kar nekaj žog zaključenih preslabo ali pa končajo izven igrišča. V nadaljevanju pa domače zaigrajo nekoliko bolje v napadu, dober servis Goršk-ove pa je odločilen da se domače odlepijo gostij saj z 4 asi in nekaj uspešnimi servisi, kateri so v nadaljevanju zaključeni s strani Majcen-ove in Pec-ove in domače povedejo z 22:10. Gostjamdo konca seta uspejo dobiti še tri točke, kaj več pa žal ne in domačinke povedejo v setih z 2:0
Tretji set v začetku seta porazno. Saj domače delajo napako za napako in gostje povedejo z 1:8, toda domačim le uspe obramba v polju in serija dobrih servisov domače popelje naj prej do izenačenja v setu na to pa po nekaj izmenjave v vodstvu v setu, domače znova z dobrim servisom gostje prisilijo v napake na sprejemu in nekaj uspešnih blokov in domače povedejo z 20:14, tako da je zmagovalec tekme znan.
V soboto pa čaka odbojkarice Zreč še ena zahtevna tekma v gosteh v Portorožu, kjer se bodo srečale sicer z zadnje uvrščeno ekipo Pirana, vendar ekipa še zdaleč ni tako slaba,saj je vsem ekipam iz vrha delala težave predvsem v začetku tekme, tako da bo tekma še kako razburljiva, upamo pa na dobre novice iz Portoroža.
Uspešen konec so imele tudi igralke SWATYCOMET II, katere so v tekmi v domači dvorani premagale igralke KRIM III. Iz Ljubljane z rezultatom 3:0 /25:8; 25:21; 25:12/ in se tako v prvenstveni lestvici povzpele na sredino lestvice v 3. Dol- vzhod.

Vabilo in predstavitevSponzorji


Klaudija Gaber, odvetnica