Neustavljive

15.krog. Državno prvenstvo v 1.B. Državni odbojkarski ligi; PIRAN : SWATYCOMET Zreče 0:3 /12:25; 14:25; 18:25/

Ekipa Swatycomet Zreče: Pec Neža (-) ; Goršek Neli (-); Vovk Nika (-), Podkrajšek Patricija (-), Žigon Ana (-);Škerl – Rifelj Tjaša(-); Lajhar Daša(-) Jakob Janja; Skerbinek Eva(-); Majcen Špela (-); Kogej Teja (-); Klančnik Klaudija (-); Trener ekipe: Klokočovnik Boris, pom. Tr.: Bremec Mitja
Zreške odbojkarice brez večjih težav do nove zmage v prvenstvu. V Portorožu so gladko premagale domače igralke iz Pirana.
Tekma se je pričela dokaj enakovredno vse do rezultata 3:3, nato pa so gostje iz Zreč z močnim in natančnim servisom, dobro igro v polju in uspešnimi napadi povedle z 3:13. Razigrale so se praktično vse igralke saj so dokaj enakovredno dosegale točke in rezultat je samo rasel vse do vodstva 8:18, ko je bilo praktično že jasno kdo bo osvojil prvi set. Domače so sicer po napakah gostij in nekaj uspešnimi servisi dosegle nekaj točk vendar set je zanesljivo osvojila ekipa gostij iz zreč in povedla z 0:1 v setih.
Tudi drugi set podobno, saj gostje iz Zreč ne popuščajo in ne pustijo nobenega presenečenja, Dobra obrambna igra in uspešni servisi ter praktično neustavljivi napadi prinašajo ekipi iz Zreč veliko prednost v začetku seta 2:12, tako da v nadaljevanju gledamo bolj enakovredno igro ravno na račun visokega vodstva gostij, katere v igri nekoliko popustijo domače pa na račun kar nekaj napak dosežejo točke, vendar na drugi strani tudi domače grešijo predvsem na servisu in v napadu, tako da se razlika v setu ne spremeni in gostje tudi drugi set zanesljivo osvojijo.
Prav neaktivna igra v drugem delu drugega seta je slab začetek gostij v začetku tretjega seta, ko domače z dobrim servisom in velikimi težavami na sprejemu gostij povedejo z 8:4, toda Zreške odbojkarice vendarle popravijo sprejem postanejo udarne na servisu in na mreži in z delnim rezultatom 0:6 povedejo na tekmi. V nadaljevanju tretjega seta dokaj izenačujoča igra, tako da si nobena ekipa ne priigra večje prednosti. Pri rezultatu 13:15, pa se gostje z uspešnimi napadi Majcen-ove in Kogej-eve in dobrim servisom Goršk-ove odlepijo zasledovalk in povedejo z 15:21 in set ter tekma je bolj ali manj odločena saj gostje samo še na osnovi izkušenj set zaključijo in se veselijo nove zmage v državnem prvenstvu.
V sobot pa v Zreče prihaja ekipa SETO Ptuj, katero so naše odbojkarice enkrat v tej sezoni že premagale, vendar bodo tokrat nastopile v popolni postavi in z dodatno novo igralko katero so pridobili pred zadnjim delom prvenstva, domače pa žal v okrnjeni postavi saj bodo iz prve tekme manjkale kar tri igralke. V vrstah Zreč v drugem delu ne igra več Kotnik Carmen, zraven nje pa se je zaradi šolskih obveznosti tekme ne bodo udeležile Vovk Nika in Klančnik Klaudija.
Kljub temu pa bodo domače naredile vse da se bodo dostojno uprle gostjam iz Ptuja in poizkušale presenetiti, saj jim v boju za vrh pride vsaka ročka prav. Torej navijači in vsi ljubitelji odbojke vabljeni v čim večjem številu na tekmo katera se bo odigrala v soboto 16.02.2019 v ŠD Zreče ob 19.00 uri. To je derbi prvenstva v 1: B državni ligi, kateri že odloča kdo bo šel v nadaljevanju za vrh, kdo pa se bo še naprej boril za obstanek v ligi. Naj še enkrat opomnim, da direktno iz lige izpadejo 4 ekipe, 6 uvrščena ekipa pa igra dve tekmi za obstanek v ligi z prvakom 2 lige.
3. DOL – vzhod;
PREBOLD : SWATYCOMET Zreče II. 0:3 /15:25; 19:25; 25:27/
Tudi druga ekipa Zreč pa je uspešno igrala na gostovanju v Preboldu in se vrača domov z zmago, kar ekipo še bolj utrjuje na sredini lestvice. Uspeh je toliko večji, saj so jih v jesenskem delu igralke iz Prebolda gladko premagale v Zrečah. Iz tega je razviden napredek in dobro delo trenerja Pongračiča z mlajšo selekcijo v klubu, katerim je glavni cilj ustvarajti nove mlade igralke za prvo člansko ekipo in ustvariti dobro ekipo deklic katere igrajo v A ligi in se bodo borile za uvrstitev med 10 najboljših ekip v državi.
V petek zvečer ob 20.00 uri pa igralke SWATYCOMET Zreče II. čaka nova tekma z ekipo KORVOLLEY iz Sl. Gradca. Tekma se bo odigrala v Telov. OŠ Zreče.

Vabilo in predstavitevSponzorji


Klaudija Gaber, odvetnica