Zreški stoj melje naprej

16.krog. Državno prvenstvo v 1.B. Državni odbojkarski ligi; SWATYCOMET Zreče : ŽOK SETO Ptuj 3:0 /25:19; 25:17; 25:15;/

Ekipa Swatycomet Zreče: Goršek Neli (); Podkrajšek Patricija (), Žigon Ana ();Škerl – Rifelj Tjaša(); Lajhar Daša; Podkrajšek Doroteja(); Jakob Janja; Majcen Špela (); Kogej Teja (); Škoflek Adela Trener ekipe: Klokočovnik Boris, pom. Tr.: Bremec Mitja

Derbi prvenstva kateri pa si tega po današnji tekmi ne zasluži je pripadel odbojkaricam Zreč, katere so se na prvenstveni lestvici pozvpele na drugo mesto in za vodilno ekipo prvenstva Grosuplj-ami zaostajajo le točko.
Domače igralke pričele tekmo suvereno z enim sami ciljem, priigrati prednost v setu in v zaključku mirno pripeljati do cilja. Začetek tekme izenačen, saj so ekipe do 6:6 izenačene. Gostje so uspešne predvsem v kontra napadih, kjer dobro igrajo Pučnik-ova in Isakovič-eva v napadih, medtem ko so domače nekoliko uspešnejše na servisu. Toda nekaj dobrih začetnih udarcev na servisu in uspešna obramba predvsem v bloku, kateri uspešno ustavi najmočnejše napadalke nasprotnic in domače povedejo z 13:8. Tudi prekinitev z odmorom nasprotne ekipe in menjava ne pomaga, saj domače enostavno ne pustijo gostjam, da v zaporedju ne dosežejo več kot točko ali dve in tako domače zanesljivo povedejo z 21:14, kar pomeni da v zaključku mirno odigrajo in set pripeljejo v svojo korist.
Vse večja sigurnost tudi v napadu in zelo dobra igra v obrambi, ter uspešen servis Goršk-ove pa domačim da krila na začetku seta, ko si priigrajo prednost kar 10:3. To pa je znak za alarem v nasprotni ekipi, kjer poizkušajo visok ritem domačih zaustaviti z prekinitvami z odmorom na zahtevo gostujočega trenerja, številnimi menjavami, toda domače tudi to ne zmede in igrajo zelo uspešno na mreži z napadi predvsem Rifelj-Škerl-ove in Pec-ove, kateri uspešno zaključujejo na mreži, dobra igra v obrambi Jakob-ove, svoje dodajo še uspešni bloki domačih in set je vse bolj zanesljivo v rokah domačih, katere pri vodstvu 22:13 imajo set v svojih rokah in zanesljivo vodstvo v setih.
Začetek tretjega seta je v znamenju uspešnih blokov na mreži in dobrega sprejema napada domačih, pri katerih se je razigrala Gorš-kova , katera z samostojnim blokom na Pučnik-ovi in uspešnimi napadi, goste povsem ustavila. Svoje doda še uspešen servis in domače povedejo znova z 14:6, kar pomeni da je tako visok tempo igre za goste iz Ptuja enostavno previsok in do konca seta lahko rezultat samo še ublažijo, kaj več pa jim enostavno ne uspe, saj točke dosegajo obe ekipi izmenjaje, razlika pa se do konca ne spremeni.
Tekma katera je bila za nas trenerje kar malo presenetljivo lahko dobljena, saj smo vsi pričakovali izenačeno in težko tekmo, toda domače igralke so kot vse kaže razmišljale drugače in odigrale najboljšo tekem v prvenstvu, kljub temu da so jim na tekmi manjkale Kotnik, Vovk in Klančnik, tekmo pa je rahlo obolela igrala tudi domača kapetanka ekipe Pec-ova. Torej presenečenje popolno, tako rezultatsko, kot tudi tehnično dokaj popolna igra. V kolikor bodo igralke iz Zreč odigrale takšni tekmi tudi v naslednjih dveh krogih, kolikor jim je preostalo do konca, potem bodo zanesljivo osvojile drugo mesto in si s tem zagotovile obstanek v 1. B ligi. Še več v nadaljevanju v tretjem delu prvenstva bodo v Zreče prišle na gostovanje ekipe (Ljutomer, ŽOK Puconci, Calcit Kamnik II in Ankaran in še enkrat ekipa Grosuplja), katere igrajo to sezono v 1. A ligi. Zato lahko pričakujemo na domačem parketu v Zrečah še več gledalcev in uspešnih iger domačih odbojkaric.
17 Krog v 1. B dražvni ligi se bo tekma, katera bi se morala odigrati v Zrečah zaradi strelskega tekmovanja v ŠD Zreče preselila v eno od sosednjih dvoran, in sicer na Roglo ali pa se bo odigrala kar v gosteh pri ekipi Prevalj, tako da žal z ogledom v Zrečah ne bo nič.
Že v petek pa so bile na domačih tleh v 3. DOL – vzhod uspešne tudi igralke SWATYCOMET Zreče II., katere so premagale ekipo Kostman iz Slov. Gradca, dokaj gladko z 3:0.(25:16: 25:23; 25:20). S tem so se na prvenstveni lestvici prebile na visoko 4 mesto in nadaljevanje bo še zanimivo tudi v tej ligi. Naslednji krog pa je v ligi premor zaradi zimskih počitnic. Prvenstvo nadaljujejo pa 28.02.2019, ko gredo na težko gostovanje v Šoštanj k ekipi katera trenutno zaseda visoko drugo mesto na prvenstveni lestvici.

Vabilo in predstavitevSponzorji


Klaudija Gaber, odvetnica