Uspešno

17.krog. Državno prvenstvo v 1.B. Državni odbojkarski ligi; SWATYCOMET ZREČE : OK PREVALJE 3:2 /25:17; 17:25; 23:25; 25:21; 15:8/
Ekipa Swatycomet Zreče: Goršek Neli (); Vovk Nika (), Žigon Ana ();Škerl – Rifelj Tjaša(); Lajhar Daša; Jakob Janja; Majcen Špela (); Kogej Teja (); Klančnik Klaudija (); Trener ekipe: Klokočovnik Boris, pom. Tr.: Bremec Mitja
Odbojkarice Zreč v Prevaljah do težke zmage, katera pa jim že zagotavlja igranje v 1. B državni ligi tudi prihodnjo sezono.
Potem ko so preteklo soboto doma dokaj gladko odpravile ekipo Ptuja pa so pretekli teden imeli v ekipi Zreških odbojkaric obilo težav z gripo katera je razredčila ekip na treningih in prav to se je še kako poznalo na tekmi v Prevaljah (odbojkarice so gostovale zaradi zasedenosti dvorane v Zrečah). Začetek tekme je izenačen, saj so si obe ekipi enakovredni, nobena ekipa si ne priigra večje prednosti. Vse do rezultata 8: 8 se ekipi izmenjujeta v vodstvu, v nadaljevanju seta pa Zreč-anke vendarle naredijo nekoliko večjo prednost saj povedejo z 16:10. Prav prednost pa se v nadaljevanju izkaže da do konca seta ne pride več do preobrata in Zreče povedejo z 1:0 v setih.
Drugi set začnejo gostje bolje, saj v začetku seta povedejo z 1:8, gostjam uspeva vse, uspešne so v napadu, dober gostujoči servis domačim dela preglavice na sprejemu, kjer žoge v glavnem končajo izven igrišča, tako da gostje iz Prevalj povedejo z 9:21. Sledi preobrat saj domače z nekaj zaporednimi uspešnimi napadom in servisom vzpostavijo ravnotežje in visoko vodstvo kopni, kljub temu pa gostje še zmorejo nekaj žog zaključiti in rezultat izenačijo v setih na 1:1.
Tudi v tretjem setu so gostje uspešnejše, saj imajo še vedno pobudo in igro na svoji strani, domače pa še vedno delajo napake tako na servisu kot v napadih, slabo deluje tudi obramba in sprejem in gostje iz Prevalje znova visoko vodijo z 10:16. Kljub temu pa se domače ne predajo in se vendarle v zaključku tretjega seta pokažejo vsaj malo več potrpežljivosti, sprejem začne delovati, nekaj uspešnih zaključenih žog Gorš-kove in rezultat je končan na razliko za gostje iz Prevalj.
Domače se nikakor ne razigrajo, tako da je tekma v rokah gostij. Pri vodstvu gostij z 9:16, pa domači trener naredi še zadnjo možno potezo in na sprejemu zamenja danes povsem neuspešno Koge-evo, kateri ne gre z Rifel-jevo, katera najprej reši že izgubljeno žogo, nato pa v napadu doseže nekaj točk in rezultat ter vodstvo gostij se začne topiti. Domače tako najprej rezultat izenačijo na 19:19, nato pa v zaključku uspešni napadi Pec-ove in Skerbin-ekove , ter seveda neustavljive Gorš-kove domače izid izenačijo v setih.
Peti set je v znamenju domače ekipe kateri v igrišču teče vse, močni servis, dober sprejem ter uspešna igra v napadu in domače vodijo z 8:2, tudi v nadaljevanju ne popuščajo in z lahkoto brez bilo kakšnih težav osvojijo set in s tem zmago na prvenstveni tekmi. Zmaga pa jim na ugoden rezultat iz Kranja kjer so domače preprečljivo slavile nad Ptuj-em, že zagotavlja osvojitev drugega mesta na prvenstveni lestvici in prednost 4 točk pred zasledovalci zagotavlja igranje v 1. B ligi tudi prihodnjo sezono.
Tako igralke iz Zreč čaka v soboto še zadnje gostovanje v Kran-ju kjer se bodo srečale še z ekipo Triglav-Kranj-a. Ta tekma dejansko ne odloča o ničemer več, saj je že znano kdo bo zasedel končno 1 meto (Grosuplje) in 2 mesto v ligi (SWATYCOMET Zreče). Ti dve ekipa pa v nadaljevanju prvenstva čaka liga (dvokrožni sistem) v zeleni skupini in boj za končno razvrstitev na prvenstvu med 7 in 12 mestom v državi. Ekipa se bo srečala z ekipami (Ankaran, Kamnik, Ljutomer, Grosuplje in Puconci) katere že nekaj let igrajo v 1. A državni ligi .
Tekma z Kranjem ne odloča o ničemer, morda bo tekma za prestiž, saj odbojkarice iz Zreč v letu 2019 ne poznajo poraza in želijo ligo končati brez poraza. V nadaljevanju pa vabljeni v ŠD Zreče, kjer boste lahko spremljali tudi ekipe iz 1. A lige.

Vabilo in predstavitevSponzorji


Klaudija Gaber, odvetnica