Tudi v gosteh gre

Državno prvenstvo v 1.B. Državni odbojkarski ligi; ŽOK Triglav Kranj : SWATYCOMET Zreče 0:3/18:25; 24:26; 25:27/
Ekipa Swatycomet Zreče: Pec Neža (-) ; Goršek Neli (-); Vovk Nika (-), Podkrajšek Patricija (-), Žigon Ana (-);Škerl – Rifelj Tjaša(-); Lajhar Daša; Podkrajšek Doroteja(-); Jakob Janja; Skerbinek Eva(-); Majcen Špela (-); Kogej Teja (-); Klančnik Klaudija (-); Trener ekipe: Klokočovnik Boris, pom. Tr.: Bremec Mitja

Odbojkarice Zreč preprečljivo premagale ekipo Kranja, katere so jim v prvem delu odvzele v Zrečah dve točke. Prav ti dve točki pa so bile na koncu državnega prvenstva v 1. B državni ligi, odločilne da odbojkarice iz Zreč niso osvojile prvenstva, katerega pa pred prvenstvom nihče ni pričakoval.
Začetek tekme v Kranju je prinesel presenečenje v prvi postavi, saj je trener ekipe iz Zreč v postavo postavil na mesto proste igralke (libero) mlado igralko, še deklico Škoflek Adelo in na centru trenutno najstarejšo igralko v ekipi Podkrajšek Dorotejo. Če bi kdo pred tekmo napovedal , sestavo ekipe je prav gotovo ne bi zadel, še enkrat več pa se je že v začetku seta kot tudi v nadaljevanju izkazalo da gresta v Zrečah mladost in izkušene igralke gre skupaj saj so gostje v Kranju zanesljivo igrale skozi celoten set in ga tudi zanesljivo dobile. Dober servis, dober napad tudi preko centra, predvsem dober sprejem žog na servis nasprotnic je bil povod da so gostje prvi set povedle z 8:14, , nato pa so do konca seta nadzirale nasprotnice in jim dopuščale le nekaj točk ter set zaključile v svojo korist.
V nadaljevanju pa so domače postajale vse bolj nevarne na vseh pozicijah, uspešne so bile v napadu, prav tako pa tudi na servisu. Zato si v setu ni priigrala nobena ekipa večje prednosti. Prav izenačenost na vseh pozicijah pa je botrovala visoki raven igre in uspešnih napadov kot obramb na obeh straneh. Tokrat na tekmi ni bila ravno razpoložen Rifl-ova, zato je trener iz Zreč posegel po menjavi in v igro poslal Kogej-evo, katera pa je prinesa svežino v igro, zaigrala dosti bolje kot pretekli vikend v Prevaljah in zaključila kar nekaj žog. Kljub temu pa se domače niso dale odpravit in v zaključku seta so se gostjam iz Zreč približale na točko zaostanka, toda igralke iz Zreč so zaključno žogo zaključile in v setih povedle z 0:2.
Zadnji set je bil podoben drugemu, znova izenačena igra obeh ekip. Nobena ekipa si ne priigra večje prednosti, prav tako pa so domače zelo močne v obrambi, toda gostje iz Zreč v nadaljevanju seta najdejo slabo točko domačih. Dober servis gostij pa vendarle naredi nekoliko večjo prednost. Ko k temu dodajo še uspešni napadi in gostje povedejo z nekaj točkami prednosti 16:20, toda domače se jim v zaključku seta znova približajo predvsem zaradi napak gostij in set je znova razburljiv, zmaga pa kljub temu odhaja v Zreče. Rezultat 0:3 je presenetljiv ob tem, da ekipa Zreč ni odigrala tekmo z udarno sedmerico.
Državno prvenstvo v 1. B ligi je za dve ekipi iz lestvice končano. Odbojkaricam iz Zreč je uspel rezultat v prvenstvu , katerega na začetku prvenstva ni nihče pričakoval, danes pa je pogled na lestvico presenetljiv in resničen. Zreške odbojkarice so pričele prvenstvo z porazom saj so na prvem gostovanju zabeležile v Grosupljem gladek poraz proti domačim, nato nanizale serijo zmag (sedem) in nato doma pred novim letom zaporedoma klonile najprej z Kranjem 2:3 in nato še na povratni tekmi proti ekipi Grosuplja z 2:3. Po novoletnem premoru, pa v letu 2019 znova serija zmag, tokrat so jih nanizale kar osem zaporedoma in se na koncu prvenstva oddolžile za poraz doma še igralkam Kranja.
Končno je tudi da so v ligi tudi ostale in vodstvo kluba lahko začne pripravljati in delati za naslednjo sezono. Toda državnega prvenstva še ni konec, dekleta iz Zreč sedaj čaka, še nadaljevanje prvenstva, prvič v zgodovin Zreškega kluba bodo zaigrale v 1. DOL – zelena skupina, kjer se bodo podale v boj za najvišjo uvrstitev. Dosedanja najvišja uvrstitev je izpred štirih let ko so igrale kvalifikacije za 1. DOL in na koncu izpadle. Takrat so dosegle 12 mesto v državi, katerega tudi v tem trenutku imajo. Zaradi pravilnika OZS, bodo nekatere ekipe prviligirane, predvsem ekipe katere so to sezono igrale v 1. A državni ligi. Tako bodo prvenstvo ekipe na lestvici začele z naslednjim številom točk:
( 1. Državna odbojkarka liga – zelena skupina)
1 Ankaran Hrvatini 9 točk
2 ŽOK Kema Puconci 6 točk
3 Calcit Kamnik II. 3 točke
4 ŽOK Grosuplje 3 točke
5 ŽOK ljutomer 0 točk
6 SWATYCOMET Zreče 0 točk
Vsaka tekma prinese za zmago tri točke, vsaka ekipa z vsako igra doma in na gostovanju. Konec prvenstva je 20.04.2019. Prvenstvo pa se začenja že naslednji vikend po naslednjem razporedu.
Vabljeni na ogled v čim večjem številu, saj boste sedaj lahko v Zrečah spremljali ekipe iz 1. A lige in domače varovanke glasno spodbujale k dobrim rezultatom. Zavedati pa se moramo, da so vse te ekipe en razred višje in vsaka osvojena točka bo v takšni konkurenci zlata vredna.

Vabilo in predstavitevSponzorji


Klaudija Gaber, odvetnica