OK Swatycomet Zreče : Mislinja

Swatycomet Zreče : Mislinja 1:3

Zreče, 29. november – Odbojkarice Zreč so v tekmi 7. kroga 2. DOL v domači dvorani izgubile s 3:1 (15:25, 15:25, 25:21, 16:25)
Športna dvorana Zreče
Swatycomet Zreče: Primožič 2, Pučnik L. 8, Pučnik T. 0, Podkrajšek P. 0, Podkrajšek D. 7, Hirkič 4, Jakob, Baumhakl M. 2, Podvršnik T. 19, Kotnik C. 7, Kovač, Iršič B. 0

Predstava zreških odbojkaric je bila slaba. Eno najslabših predstav, če ne najslabšo, so pokazale prav v derbiju začelja proti Mislinji, ki niti ni imela težke naloge, da osvoji vse tri točke. Igra gostij sicer ni bila nič posebnega, le s servisi so domačemu sprejemu delale velike težave. A domače težav niso imele le pri sprejemu servisa (28 napak), ampak tudi pri vseh drugih elementih (31 napak), predvsem pa so bile nezbrane in nerazpoložene za igro.
Da bo tako, je napovedoval že začetek. Gostje so že ob prvem tehničnem odmoru visoko vodile, in sicer z 8:4. Domače so se sicer še približale na nekaj točk zaostanka, a nato osvojile le še nekaj točk do konca prvega niza. Mislinjčanke so tudi v drugem nizu hitro prišle do visokega vodstva, ki so ga domače lovile, se približale na dve ali tri točke zaostanka, več pa jim ni uspelo. V tretjem nizu so domačinke zaigrale veliko bolje, tako kot so igrale v prejšnjih tekmah, in niz gladko dobile. Dobre igre v četrtem nizu niso uspele ponoviti, saj so nasprotnicam zopet podarjale točke v serijah, Mislinjčanke pa so dejansko samo servirale in uspešno zaključevale napade na krilih.
Trener: “Lahko bi naredil več, kot smo. Tekmo bi lahko tudi dobili, toda določene igralke niso vzdržale pritiska in to se nam je na koncu maščevalo s tem, da smo izgubili. Na določenih igralnih mestih imamo neizkušene igralke. Sposobni smo premagati vsakega, a žal lahko tudi proti vsakemu izgubimo, kar se je zgodilo tokrat. Napad ekipe je bil slab (33 %), še slabši pa sprejem servisa (25 %). Naredili smo ogromno lastnih napak, kar 59 (28 pri sprejemu, 22 v napadu in 9 pri servisu).”

Vabilo in predstavitevSponzorji


Klaudija Gaber, odvetnica