OK Swatycomet Zreče : Benedikt

Swatycomet Zreče : Benedikt 2:3
Zreče, 7. december – Odbojkarice Zreč so v tekmi 8. kroga 2. DOL v domači dvorani izgubile s 3:2 (16:25, 25:12, 18:25, 25:18, 9:15)

Športna dvorana Zreče
Swatycomet Zreče: Primožič 0, Pučnik L. 7, Pučnik T. 1, Podkrajšek P. 4, Podkrajšek D. 5, Hirkič 8, Jakob, Potočnik, Podvršnik T. 16,Konik C. 8, Kovač, Iršič B. 3

Zreške odbojkarice so prišle do pomembne točke v boju za obstanek, na dosegu sta bili tudi dve. Zaradi poškodb v ekipi in odsotnosti zaradi šolskih obveznosti smo zamenjali kar nekaj mest v ekipi, to pa se v prvem setu ni obrestovalo, saj so nasprotnice v začetku prvega niza povedle s 6:8, v nadaljevanju dobro servirale, pri domačih pa nikakor ni stekel napad. Gostje so nato povedle z 8:14 in odšle na drugi tehnični odmor z 11:16. Kljub nekoliko bolj zbrani igri domačink, ki so izvedle nekaj uspešnih napadov so gostje znova odigrale zbrano v obrambi in pri mreži ter zanesljivo dobile niz.
V drugem nizu smo gledali pravi preobrat v igri. Domače so pokazale igro, kakršne v domači dvorani pred svojimi gledalci še nismo videli. Domačinke so se popolnoma razigrale in do prvega tehničnega odmora vodile 8:2, v nadaljevanju pa so igro samo stopnjevale. Igrale so dobro v vseh elementih, sprejem je bil idealen, obramba dobra, v napadu pa sta dominirali Tanja Podvršnik in Lena Pučnik, ki sta bili za nasprotni blok neustavljivi.
V tretjem nizu so domačinke po dobrem začetku popustile v igri. Predvsem je bil sprejem nekoliko slabši, sledilo je nekaj začetniških napak, kar je povzročilo, da so gostje iz Benedikta dobile krila in si nabrale prednost 6:12. Domače odbojkarice so sicer v nadaljevanju zaigrale bolje, vendar je prednost nasprotnic bila prevelika.
V četrtem nizu so Zrečanke znova igrale dobro, igrale so borbeno, malo grešile in do druge prekinitve povedle s 16:14. V nadaljevanju so povedle 19:14, ko se je poškodovala prve organizatorka igre Ines Hirkič. Nasprotnice so se nevarno približale (19:18), vendar je Barbara Iršič s tremi zaporednimi točkami pri servisu poskrbela, da je bil rezultat izenačen na 2:2.
V odločilnem petem nizu domače niso ponovile igre iz četrtega niza. Napravile so preveč napak pri sprejemu servisa in v napadu, tako da nasprotnice niso imele težkega dela.

Vabilo in predstavitevSponzorji


Klaudija Gaber, odvetnica