Swatycomet Zreče : Prevalje 3:1

Zreče, 16. november – Odbojkarice Zreč so v tekmi 5. kroga 2. DOL v domači dvorani izgubile s 3:1 (25:19, 19:25, 20:25, 15:25)

Športna dvorana Zreče, gledalcev 80
Swatycomet Zreče: Primožič 3, Pučnik L. 3, Pučnik T., Podkrajšek P., Podkrajšek D. 8, Hirkič 9, Jakob, Baumhakl M. 6, Podvršnik T. 15, Kotnik C. 6, Kovač, Iršič B.

Zreške odbojkarice so dvoboj proti gostjam s Prevalj izgubile težje, kot kaže izid. Prvi niz so gladko dobile, v drugem in tretjem nizu so se močno upirale Prevaljčankam, ki pa so bile ob koncu vsakega niza bolj zbrane, kar je tudi odločilo srečanje.

V prvem nizu so igralke Cometa po zaostanku ob drugem tehničnem odmoru najprej po odličnih začetnih udarcih izenačile in nato z dobro igro v obrambi in napadu dobile končnico prvega niza. V drugem nizu igralke Prevalj niso imele posebnih težav in so z izjemo začetka (2:1) zanesljivo servirale in prišle do vodstva 8:2. Niz so ves čas imele pod kontrolo in tudi nekaj dobrih akcij Cometovk jih ni zmedlo. Tretji niz je bil zopet bolj izenačen, toda v končnici tega niza ni bilo več dvoma o zmagovalcu. Še najslabše so Zrečanke igrale v četrtem nizu, ko so storile veliko napak pri sprejemu, kar je povzročalo veliko težav domači organizatorki igre. Prevaljčanke so to s pridom izkoristile in kaznovale vsako napako domačink.

Trener: “Lahko bi naredil več, kot smo. Tekmo bi lahko tudi dobili, toda določene igralke niso vzdržale pritiska in to se nam je na koncu maščevalo s tem, da smo izgubili. Na določenih igralnih mestih imamo neizkušene igralke. Sposobni smo premagati vsakega, a žal lahko tudi proti vsakemu izgubimo, kar se je zgodilo tokrat.” Napad ekipe je bil zadovoljiv (46 %), tudi sprejem (45 %), vendar smo naredili preveč lastnih napak, kar 36 (18 pri sprejemu, 12 v napadu in 6 pri servisu).

 

Vabilo in predstavitevSponzorji


Klaudija Gaber, odvetnica